El Marroc va decidir aquest dilluns suspendre tots els vols amb França i Espanya a causa de la situació epidemiològica a la Unió Europea. Aquesta mesura va entrar en vigor aquest dimarts a la nit, segons van informar diversos mitjans marroquins. Aquest tancament ha sorprès uns 3.000 espanyols que han quedat atrapats al país.

Ho ha assegurat la ministra d'Afers Exteriors, UE i Cooperació, Arancha González Laya, en una entrevista a Onda Cero on ha explicat que la decisió de suspendre els vols es deu al fet que s'apropa el ramadà, quan el Marroc sol registrar un flux de viatgers més gran. Per tant, es pretén evitar amb la suspensió que hi hagi un augment en els contagis de coronavirus.

arancha gonzalez mena ministra exteriors EFE

La ministra Arancha González Laya / EFE

"Responsabilitat"

La ministra ha demanat "responsabilitat a l'hora d'escollir un destí vacacional, ja que altres països posen restriccions, no només nosaltres". En la mateixa línia, ha apuntat que quan un viatger es troba amb aquest tipus d'inconvenients, "no n'hi ha prou amb recórrer al Ministeri d'Exteriors, que sempre estarà allà," sinó que "el millor és abstenir-se de viatjar, això és el més prudent".

Per tot això, segons indica La Razón, la titular d'Exteriors ha insistit en el fet que "no és el moment de viatjar" "si pot evitar-ho, quedi's a la seva comunitat autònoma i a la seva ciutat, perquè succeeix que el Marroc tanca els vols amb Espanya i França i no poden tornar," ha subratllat.

Les restriccions d'Espanya

Per la seva part, Espanya també té restriccions d'espai aeri amb diversos països. De fet, des de dimarts passat, l'Estat va decidir prorrogar la restricció de vols provinents del Brasil i Sud-àfrica com a mesura excepcional per contenir els contagis de la Covid arran de les variants sorgides en aquests dos països.

Aquesta mesura va entrar en vigor a les sis aquest dimarts passat a la tarda i s'allargarà fins a la mitjanit del 13 d'abril. Ara bé, tant des del Brasil com des de Sud-àfrica es podran operar vols ocupats per ciutadans espanyols o andorrans així com residents en els dos països o passatgers en trànsit internacional en un país no Schengen amb escala inferior a 24 hores sense abandonar la zona de trànsit de l'aeroport espanyol.

 

Foto principal: Passatgers que es dirigeixen a l'aeroport de Rabat / EFE