Ja són 2 els manifestants en estat de coma a causa de l'actuació policial a França, segons ha informat el diari Le Monde. Es tracta de dos homes de 32 i 34 anys que van resultar ferits en els incidents del cap de setmana passat a la localitat de Sainte-Soline (Nova Aquitània), en una protesta ecologista que es va tenyir de la tensió que hi ha per l'increment de l'edat de jubilació dels 62 anys als 64. La qüestió ha acabat tenint importància política perquè en l'actuació policial hi van participar militars (gendarmes mòbils), i el fiscal ordinari s'ha inhibit en favor de la fiscalia especialitzada en afers militars de Rennes. Almenys en un dels casos, el noi va quedar en coma per l'impacte d'una granada lacrimògena GM2L al cap.

Les famílies dels ferits han presentat una denúncia contra la Gendarmeria per "intent d'assassinat" per "obstaculitzar el rescat". El cap del departament d'emergències de Niort, Farnam Faranpour, ha indicat que en general no es va impedir l'entrada dels serveis d'emergències, però sí que hi va haver dificultats per accedir als ferits més greus. La Lliga pels Drets Humans (LDH) i diverses associacions asseguren, amb més intensitat, que les forces de seguretat van prohibir al SAMU 79 d'anar al lloc de la manifestació, i disposen d'un enregistrament telefònic que sembla que ho confirma, segons el mateix Le Monde. La LDH havia enviat dissabte al camp sis equips de tres observadors, que estaven en contacte amb quatre persones més, i que van romandre en una sala de suport a la localitat de Melle. Entre ells, hi havia tres advocades.

En les protestes al camp de Sainte Soline hi van participar de 6.000 a 8.000 persones, segons la prefectura, a 30.000, segons els organitzadors. En dos informes que van ser presentats dimarts al Ministeri de l'Interior, el prefecte del departament i el cap de la Gendarmeria nacional van justificar l'actuació de la policia perquè es va produir "un increment de violència inaudit", protagonitzat al seu entendre per uns 800 o 1.000 "radicals". Segons ells, la resposta policial va ser específica i proporcionada. 

L'informe inicial de la Fiscalia va apuntar que 7 manifestants van haver de ser atesos pels cossos d'emergència i tres d'ells es trobaven en una situació "d'emergència absoluta". A més dels homes que es trobaven en estat més crític, una dona de 19 anys va patir un traumatisme facial i un home de 27 anys es va trencar un peu. Entre els agents de la Gendarmeria Nacional Francesa, 29 van resultar ferits, i dos d'ells es trobaven greus, un a causa d'una ferida a l'engonal, i l'altre per un traumatisme toràcic.