La tradició inventada. Com és possible que una recepta aparentment tan propera a la tradició gallega, i amb tres dels ingredients més emblemàtics de Galícia: el pop, les patates i els ous, aixequi tanta animadversió entre gallecs i gallegues? Potser perquè la veuen com una versió de la truita espanyola i els gallecs, com els catalans o qualsevol altra nacionalitat, no volen ser una versió de ningú? Sigui com sigui, t'asseguro que és una de les truites més bones i delicioses que tastaràs mai.


LA GOURMETERIA 4 60 M

 

INGREDIENTS

  • 1 quilo de pop roquer (una sola peça idealment)
  • 500 g de patata blanca
  • 6 ous
  • 300 ml oli per fregir (d’oliva o gira-sol)
  • Una cullerada de postres de pebre vermell dolç
  • Sal

Recepta:

  1. Estripeu el pop (això us ho faran a la peixateria) i congeleu-lo un mínim de 48 hores.
  2. Descongeleu-lo a la nevera i bulliu-lo 40 minuts en aigua abundant sense sal. Després, talleu-lo a rodanxes molt fines i piqueu-les lleugerament.
  3. Peleu i talleu les patates, primer en meitats longitudinals i després en trossos de mig centímetre. Fregiu-les durant 15 minuts i deixeu-les refredar sobre paper absorbent.
  4. En un bol, bateu lleugerament els ous i afegiu el pop, les patates, un polsim de sal i de pebre vermell.
  5. Escalfeu una paella més aviat petita i, quan estigui roent, afegiu un raig subtil d’oli que unti tota la superfície i laterals. Afegiu-hi la barreja, removeu uns segons per quallar subtilment l’interior de la truita i doneu-li la volta amb un tombatruites. Quan estigui cuita, ja podeu servir-la.

COS Truita de pop a la gallega Sergi Alcazar

CONSELL

Recorda que el secret de qualsevol truita és que sigui llefiscosa per dins. I quan tallis en rodanxes i piquis les potes del pop, és important que la mida final sigui reduïda o, en cas contrari, s’acabaria desmuntant la truita en tallar-la.