La delícia de la sobretaula. Fer ‘sucamulla’ és sucar o mullar el pa i, per extensió, una galeta, un carquinyoli, una neula… en un got de vi. El suca-mulla és un gest important que cal reivindicar, i les galetes de mantega sucamullades en vi ranci són un motiu de pes per lligar el dinar amb el sopar, i acabar salvant el món.

LA GOURMETERIA 4 60 M

Ingredients per a 4 persones

  • 250 g de mantega 
  • 160 g de sucre
  • 2 ous
  • 450 g de farina
  • Ratlladura d’una taronja
  • 1 sobre de llevat químic (16 g)
  • 1 pessic de sal

Recepta, pas a pas

  1. Talleu la mantega a daus i tempereu-la (pomeu-la) fora de la nevera.
  2. En un bol, barregeu el sucre amb la mantega, afegiu després la farina tamizada i la resta d’ingredients, i amasseu fins a obtenir una massa homogènia.
  3. Feu un xurro amb la massa de 5 cm de diàmetre, envolteu-lo amb paper film i enrosqueu les puntes per embotir-lo amb fermesa.
  4. Deixeu reposar 60 minuts a la nevera fins que la mantega s’endureixi.
  5. Talleu el xurro amb un ganivet esmolat en rodanxes de 0,5 cm. Poseu les galetes sobre un paper sulfuritzat (de forn).
  6. Preescalfeu el forn. Cuineu-les 10 minuts a 180 graus, per sobre i per sota, fins que es daurin.
  7. Deixeu-les refredar a temperatura ambient i serviu amb un got de vi ranci sec o dolç.

Consell

Si us agrada la canyella, afegeix-ne un bon polsim a la massa. Així, el maridatge amb el ranci serà més gustós i divertit.