L’alternativa al gaspatxo. Si et repeteixen els alls o el pebrot vermell, no et cansaràs de preparar aquesta sopa. Imagina-te-la com un riu, amb el meló i l’alfàbrega a banda i banda, on el vi fa de pont entre totes dues verdures. I si canvies la varietat de meló, prova de també de canviar el vi: el meló cantalup combina millor amb el macabeu, i el meló gàl·lia amb el xarel·lo.


INGREDIENTS

  • 1 meló pell de gripau mitjà (2,5 quilos aprox.)
  • 1 got de vi blanc d’albarinyo (200 ml)
  • 1 manat d’alfàbrega
  • 1 polsim de pebre negre o blanc

Recepta:

  1. Blanquegeu el manat d'alfàbrega: prepareu un bol amb aigua freda i glaçons. Seguidament, escalfeu una olla amb aigua i quan arrenqui el bull tireu-hi el manat d’alfàbrega. Al cap de 3 segons (és important que no passar-se de temps), retireu el manat amb una escumadora i poseu-lo al bol amb aigua i gel. Deixeu-lo refredar, esfulleu, coleu i reserveu.
  2. Retireu la pell i les llavors del meló, i talleu-lo a bocins. Reserveu.
  3. Amb un minipimer o en una trituradora de got, tritureu el meló amb el vi, el pebre i les fulles d’alfàbrega blanquejades.
  4. Serviu amb un brot d’alfàbrega fresca i un rajolí d’oli d’oliva verge extra al damunt.

CONSELL

Un cop elaborada, és preferible que la sopa se serveixi al moment. En cas contrari, s’estratificaria: a dalt apareixeria una espuma blanquinosa, i a baix una aigua verda.