És temps de fruits del bosc, de maduixes, mores, nabius o gerds silvestres. Els trobareu arreu de Catalunya en tota mena d'ambients rurals i feréstecs, des del nivell del mar al Pirineu. Amb qualsevol d'ells podeu preparar un deliciós i refrescant smoothie, que és un tipus de batut de textura amorosida (smooth significa 'suau' en anglès), generalment molt saciant i nutritiu. I si els prats o els boscos us queden lluny, també trobareu safates amb aquests fruits silvestres a qualsevol mercat i supermercat.
INGREDIENTS
- 250 g de gerds (o de qualsevol altre fruit silvestre)
- 250 g de iogurt grec
- 80 g de sucre integral
- 20 ml de suc de llimona
- Manat de menta fresca
RECEPTA
- Netegeu els fruits silvestres. Deixeu-los en remull 15 minuts en un bol amb aigua freda (idealment, amb algun glaçó) i un raig de vinagre. Després, esbandiu-los amb cura, coleu-los i poseu-los al congelador 1 hora com a mínim (en cas de quedar-s'hi més d'un dia, és important que els fruits es guardin dins d'un recipient o una bossa hermètica).
- En un got de minipimer, poseu els gerds congelats i la resta dels ingredients, i tritureu pressionant amb força fins que la barreja adquireixi una consistència uniforme.
- Serviu al moment amb unes fulles de menta.
CONSELL
Quan els fruits del bosc no siguin silvestres, procureu que siguin de proximitat i ecològics, o tan naturals com sigui possible. I, sobretot, que estiguin en bon estat; amb aquesta calor s'estoven i es podreixen ràpidament.