És temps de fruits del bosc, de maduixes, mores, nabius o gerds silvestres. Els trobareu arreu de Catalunya en tota mena d'ambients rurals i feréstecs, des del nivell del mar al Pirineu. Amb qualsevol d'ells podeu preparar un deliciós i refrescant smoothie, que és un tipus de batut de textura amorosida (smooth significa 'suau' en anglès), generalment molt saciant i nutritiu. I si els prats o els boscos us queden lluny, també trobareu safates amb aquests fruits silvestres a qualsevol mercat i supermercat.


LA GOURMETERIA 4 5 F

INGREDIENTS

  • 250 g de gerds (o de qualsevol altre fruit silvestre)
  • 250 g de iogurt grec
  • 80 g de sucre integral
  • 20 ml de suc de llimona
  • Manat de menta fresca

RECEPTA

  1. Netegeu els fruits silvestres. Deixeu-los en remull 15 minuts en un bol amb aigua freda (idealment, amb algun glaçó) i un raig de vinagre. Després, esbandiu-los amb cura, coleu-los i poseu-los al congelador 1 hora com a mínim (en cas de quedar-s'hi més d'un dia, és important que els fruits es guardin dins d'un recipient o una bossa hermètica).
  2. En un got de minipimer, poseu els gerds congelats i la resta dels ingredients, i tritureu pressionant amb força fins que la barreja adquireixi una consistència uniforme.
  3. Serviu al moment amb unes fulles de menta.

CONSELL

Quan els fruits del bosc no siguin silvestres, procureu que siguin de proximitat i ecològics, o tan naturals com sigui possible. I, sobretot, que estiguin en bon estat; amb aquesta calor s'estoven i es podreixen ràpidament.