Per sentir-te com una princesa… o un príncep. Si detestes les roses sense olor cultivades al Líban o a Colòmbia, aquest és el teu ram. Serveix-les entre pètals o escampa-les sobre el cobrellit. I si vens flors en una parada, rumia-t’ho; de segur que venen roses comestibles faries més feina.

LA GOURMETERIA 4 20 F

Ingredients per a 4 persones

  • 75 g de blat de moro de roses (o crispetes)
  • 120 g de sucre
  • 150 ml aigua
  • 10 gotes de colorant alimentari de color vermell
  • Oli d’oliva verge extra

Recepta pas a pas

  1. Feu explotar les roses: escalfeu una olla amb un raig generós d’oli. Quan estigui calent, tireu-hi els grans de blat de moro, tapeu i sofregiu-los a foc mitjà-baix. Quan els ritme d’explosió decaigui, apagueu el foc i aparteu l’olla. Espereu 1 minut més i aboqueu les roses en un bol.
  2. Barregeu l’aigua, el sucre i el colorant en una paella gran. Porteu a ebullició suau, durant uns 15 minuts, remenant de tant en tant fins que l’almívar acaramel·li.
  3. A la mateixa paella, tireu-hi les roses i barregeu amb una espàtula per tal d’homogeneïtzar tot el caramel.
  4. Deixeu-les refredar esteses sobre un paper sulfuritzat.

Consell

Fer roses en una olla no és tan fàcil com sembla. Si al primer intent se’t cremen, no et rendeixis. Torna-ho a provar a foc més suau.