Comença l’operació biquini. A l’estiu manca temps per cuinar i el biquini, un entrepà amb nom de sala de ball -no és casual, allà li va néixer el sobrenom- resulta una gran proposta ja que admet tota mena de versions i interpretacions. Surt a córrer, fes flexions, salta a corda… però, sobretot, a mesura que et posis en forma, vés afegint greix a la paella; no sigui que ho acabis aconseguint i tot.

LA GOURMETERIA 4 10 F
 

Ingredients per a 4 persones

  • 8 llesques de pa de pagès (o de motlle)
  • 4 llenques de formatge de cabra (200 g)
  • 20 cireres (200-250 g)
  • 4 tires de cansalada fumada o béicon
  • 60 g de mantega
  • 1 manat d’alfàbrega

Recepta

  1. Renteu les cireres amb aigua freda abundant. Talleu-les per la meitat, retireu els pinyols (al mercat també hi trobareu diversos artefactes especialment dissenyats per a aquesta tasca, anomenats espinyoladors) i talleu-les cireres en rodanxes.
  2. Renteu l’alfàbrega amb aigua freda abundant i esfulleu-la.
  3. Sobre una llesca de pa, poseu, de baix a dalt: una llenca de formatge, les rodanxes de cinc cireres, una tira partida en dos de cansalada fumada i cinc fulles d’alfàbrega. Tapeu amb la segona llesca de pa.
  4. Escalfeu una paella a foc mitjà. Quan estigui calenta, poseu-hi els biquinis amb un dau generós de mantega a sota. Cuineu-los durant 5 minuts fins que estiguin daurats, i doneu-los-hi la volta, tornant a posar un dau de mantega a sota. Quan estiguin llestos, talleu-los per la meitat i serviu-los.

Consell

Si cuineu els biquinis a foc massa fort, acabaríeu torrant el pa i cremant la mantega sense que arribi a fondre’s el formatge. Per tant, és preferible cuinar-los amb calma.

Amb què ho marido?

Amb una cervesa IPA ben freda, d’aromes afruitats i gust amarg. Al mercat hi trobareu tota mena de possibilitats, de les més artesanals elaborades amb llúpols nadius i ecològics, a les IPA’s industrials de qualsevol gran marca, igualment interessants.