Quan els musclos són frescos, de qualsevol manera són bons. Però a la marinera, quan en lloc de tomàquet pera o tomàquet en llauna s'utilitza un autèntic tomàquet d'estiu, la recepta assoleix una dimensió insòlita; la genuïna, l'autèntica. A més, és una recepta perfecta per als dies de vacances: ràpida, nutritiva i pensada per compartir.


LA GOURMETERIA 4 10 F

INGREDIENTS

 • 1 kg de musclos
 • 6 grans d'all
 • 500 g de tomàquet d'estiu ratllat
 • 50 ml de vi blanc sec
 • 2 cullerades de julivert picat
 • 1 cullerada de farina
 • Oli d'oliva verge extra

Mejillones Gourmeteria gastronomia - Sergi Alcazar

RECEPTA

 1. Netegeu els musclos. Descarteu els individus oberts o amb la closca trencada. Retireu les barbes dels musclos pessigant-les entre el dit gros i un ganivet, i estirant-les cap al vèrtex del mol·lusc. Elimineu amb el ganivet les possibles restes de conquilles adherides. Reserveu-ho.
 2. Ratlleu el tomàquet i reserveu-ho.
 3. En una cassola, poseu un raig generós d'oli d'oliva. Quan estigui roent, afegiu els alls laminats i sofregiu-los 20 segons a foc viu. Seguidament, afegiu-hi el tomàquet i deixeu-ho coure a foc mitjà 10 minuts.
 4. Desglaceu amb el vi blanc, afegiu el julivert picat, la cullerada de farina i sofregiu el conjunt 2 minuts més.
 5. Afegiu els musclos, barregeu i tapeu. Cuineu-los fins que s'hagin obert i estiguin totalment cuits.
 6. Abans de servir-los, remeneu-los bé per tal de lligar la salsa i permetre que penetri en les conquilles.

CONSELL

La cocció dels musclos és més subtil del que sembla. Més aviat crus no agraden a ningú. Però si et passes de cocció, s'encongiran i ressecaran en qüestió de segons. Considera un temps òptim de cocció d'entre 3 i 4 minuts, depenent de la temperatura dels musclos.