LA GOURMETERIA 4 10 F

En mode desconfinament comarcal. Fes-t’ho com vulguis, però aquesta primavera has de menjar flors. Al mercat hi trobaràs clavells, begònies, pensaments… i un repertori d’aquí i d’allà de flors cultivades i delicioses. Però als marges de qualsevol camí també hi trobaràs violetes silvestres (Viola sylvestris), falses acàcies (Robinia pseudoacacia), caputxines (Tropaeolum majus), flors de romaní (Salvia rosmarinus)… i, sobretot, borratja (Borago officinalis). Les flors aporten aromes i gustos, però també colors i geometries fractals. No subestimis el seu poder: mirar-les és terapèutic, però menjar-les és medicinal.

Ingredients per a 4 persones

  • 4 taronges sanguines
  • 200 g de maduixes
  • 1 grapat de flors comestibles (a la foto és borratja)
  • 2 cullerades de sucre

Recepta, pas a pas

  1. Fes suc amb dues taronges, cola’l i barreja’l amb el sucre per obtenir un xarop.
     
  2. Fes daus de polpa de mig cm amb les altres dues taronges i reserveu.
     
  3. Retireu les fulles de la corona a les maduixes, talleu-les a daus de mig cm i reserveu.
     
  4. Emplateu els daus de fruita i les flors seguint el patró o geometria que més us suggereixi. Regueu-ho amb el xarop de taronja sense embrutir les flors.