L’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) i El Nacional us oferim una setmana més un nou clip audiovisual en què aprendrem la importància d'utilitzar l'all a la cuina, guiats per Carme Ruscalleda. I ho fem amb la iniciativa compartida d'Els Acadèmics, un projecte on els membres de l’ACGN ens podran donar a conèixer, amb un to més didàctic i distès, diversos aspectes de la nostra gastronomia i la nostra cuina. 

Ajo   Unsplash

Ruscalleda és l’actual vicepresidenta de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, i va ser la primera cuinera catalana que va aconseguir tres estrelles Michellin, al capdavant del seu restaurant Sant Pau.

Autodidacta i avantguardista, però sempre a prop de la tradició culinària catalana, va néixer en una família de pagesos i comerciants. Ruscalleda va estudiar comerç mercantil i es va incorporar al negoci familiar de xarcuteria, al qual va incorporar una secció de plats per emportar que ella mateixa cuinava. La seva cuina es basa sobretot en la cuina tradicional catalana, a la qual aporta un toc diferent i original; de la qual destaquen els seus plats de peix. En el següent vídeo ens parla sobre la importància de l’all a la cuina. 


L'all: estimat per alguns, odiat per altres  

La popular cuinera catalana relata en aquest clip com n'és d'important aquest ingredient a la cuina i les propietats que té. "La ciència reconeix que consumir alls ens ajuda a combatre el colesterol, ens ajuda a combatre el càncer, és un potent antioxidant i ens ajuda a equilibrar la hipertensió". Ruscalleda relata la importància de saber on comprar-los i com guardar-los, així com els múltiples usos que té aquest producte a la cuina.   

Ruscalleda ha escrit el llibre Cuinar per ser feliç. El 2013 va ser guardonada amb la Medalla d'Honor del Parlament de Catalunya i el 2019 va rebre  el Premi Nacional de Cultura com a "veritable ambaixadora de la cuina catalana arreu del món".