Practicar el mindfullness amb el vi es tradueix a pensar les aromes, a sentir quines papil·les gustatives es desperten... Perquè fins i tot el tacte, l'oïda i la vista es perceben d'una altra manera després del primer glop de vi! Després de fer spinning, ioga o un exercici de relaxació, quan el nostre cos està més KO, és quan la ment s'allibera. I és que, si no ho aconseguim ara, a l'estiu, quan podrà ser?

Un divendres, al sofà, amb la teva cançó de jazz favorita, una espelma, uns llençols nets i un dia sense despertador. El fet d'estar present en l'aquí i l'ara: centrar-te en l'espai i el temps a través dels sentits. Perquè sempre estem pensant en el que hem de fer o el que no vam fer: un passat i un futur il·lusoris, i no hi ha res més real que la terra, la força de la naturalesa i la cultura del vi. El buquet del vi et fa concentrar a preguntar-te el que perceps en tots els sentits.

Es tracta de la praxi grega, que en un món teòric tenim tan relegada que ens oblidem de reconèixer les nostres emocions, els nostres sentiments i les nostres sensacions. I una copa de vi ens posa a prova i ens fa estar atents al que degustarem. En un món de presses i de no tenir temps, el vi es converteix en la història líquida d'una anyada viscuda. Aquest to de pensament que et dona aquesta primera copa de vi i que convida a una altra però sense passar-te. És coneguda l'associació entre beure alcohol amb moderació i un menor risc d'Alzheimer, encara que consumir massa alcohol és perjudicial per a les neurones. Vasodilatador, relaxant, millora la salut cardíaca, intestinal i cerebral. Això es deu al fet que conté compostos antioxidants, antiinflamatoris i que milloren els nivells de lípids. Com més alcohol té un vi, més pes en boca i cos. Tot plegat, molt diferent de quan estàs tancant un tracte amb un client i has demanat vi com a postureig perquè saps que has d'anar a buscar els nens a l'escola, passar pel súper i abans fer la trucada al cap.

Així que, aquest estiu, toca posar de moda aquest exercici introspectiu de conèixer-te millor a través d'una copa (que no ampolla) de vi.