Una cosa tan tradicional i gastronòmica com el vi sona rar prendre'l amb el menjar ràpid. Més que res, perquè, per fer vi, es necessita molt de temps: tot un any perquè la vinya desenvolupi el seu cicle vegetatiu, la collita del raïm, l'elaboració al celler, la criança en ampolla, l'afinament a la cava, el seu posterior envelliment. Una vegada vaig entrar en un celler que deia: "El temps no respecta el que es fa sense ell". El fast food és l'expressió anglesa per dir que és un menjar que es prepara en molt poc temps i que normalment no se serveix en taula perquè de vegades és directament per emportar. Sovint s'ha identificat aquest fast food amb productes processats, de baixa qualitat, nutricionalment amb una elevada aportació calòrica i una escassa aportació de vitamines. Però la nova tendència és fast good, amb ingredients de saludables i de bona qualitat. Així que des d'aquí donem suport a això últim.

Qui pot dir que no a una pizza margarida al sofà acompanyat d'un vi sec i lleuger? Un dels secrets de l'èxit de la pizza és la massa feta a partir de farina, aigua, llevat i sal, que una vegada llesta s'hi poden posar tots els ingredients que et puguis imaginar. Fins i tot hi ha gent que li agrada amb pinya! La pizza napolitana amb un vi toscà. Com els de la DOC Rosso di Montalcino dels turons d'Arezzo, amb la intel·ligent acidesa i savoir faire del raïm sangiovese. Et confesso la meva favorita: amb ruca i pernil cru, però si ets de doble de mozzarella, t'hi escau un malbec argentí amb una bona tanicitat.

Per maridar el hot dog, hem de tenir especial cura amb la mostassa, si t'agrada així, millor que et demanis un albariño aromàtic de la denominació Rías Baixas. Amb ketchup, ens decantaríem més per un vi negre de maceració carbònica. Un Rioja criança o un Montsant amb 12 mesos de fusta amb un bon entrepà de botifarra i que el pa amb tomàquet no falti! R & G. Michel Rolland (un dels enòlegs més prestigiosos del món) & Javier Galarreta (un emprenedor vinícola), aquest ull de llebre 2011 és de la denominació d'origen qualificada Rioja. Gràcies al seu envelliment de dotze mesos de bota és un vi modern i equilibrat. És la unió de la cultura i estil francès i espanyol.

Sembla que s'han multiplicat els restaurants de les hamburgueses gastronòmiques. Aquest entrepà d'origen alemany es caracteritza pel seu intens gust de carn i podria perfectament acompanyar-se d'un bon criança. Amb el pollastre fregit estil Kentucky i aquestes aletes picants que tant ens agraden queda molt bé un chardonnay amb criança en pòsits o un escumós de llarga criança. Amb les espècies del kebab, una garnatxa jove. Amb tacos, un blanc amb una mica de sucre residual o un rosat. I, vinga, ja n'hi ha prou de fast food i posa't a cuinar una miqueta. Amb una copa al costat, of course! I recorda que un escumós rosat sempre ens ajudarà a netejar el paladar.