També es poden beure vins negres a l'estiu encara que amb la calor ens venen més de gust coses gelades i als amargs no els va el fred. És veritat que pels tanins del vi, que augmenten si també ha passat per criança en fusta, no es poden servir a una temperatura superior a l'ambient de celler: és a dir a uns 16 graus.

Encara que també trobem vins negres de cos molt més lleuger com els pinot noir, garnatxes suaus o els vins elaborats a partir d'una maceració carbònica que sí que es poden servir a uns 13 graus. En definitiva, tot aquest rotllo per explicar-te que avui no vull parlar-te de l'arxiconegut "tinto de verano", aquest còctel que s'assembla tant a la sangria que pot canviar de qualitat segons la seva base i hi ha llocs que aprofiten i li posen molts d'endolcidors per utilitzar vins de qualitat discutible. Però si hagués de jugar a l'scatergories (sí, aquest joc tan millenial) estaria fora del concepte vi en majúscules. Avui vull parlar-te sobre un vi per prendre'l amb una jaqueteta texana a la nit a una bona temperatura d'uns 15 graus.

Terroir sense Fronteres Negre

Un vi d'un grau alcohòlic gens alt per ser mediterrani 12.5%. De vinyes d'uns trenta anys i que estan a uns 3.000 metres d'altura que combina un 25 % de carinyena amb un 75 % de garnatxa negra. Amb una mineralitat única que reflecteix l'ànima de la denominació d'origen Montsant i que comparteix el mateix tipus de terra que el Priorat, la licorella, amb el cupatge estrella de la zona. Els carrassos es vinifiquen sencers deu dies amb els seus llevats autòctons.

Vuit mesos envellits en inox.
Un vi negre per degustar també a l'estiu!