El vi i la xocolata es complementen a la perfecció, ja que són aliments que comparteixen qualitats com l'acidesa, la dolçor i l'amargor. La xocolata negra, amb més d'un 70% de cacau, és recomanat combinar-la amb Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Malbec o Shiraz, ja que són astringents i anivellen l'acidesa que produeix el cacau.

 

Com més cacau tingui la xocolata, més intens ha de ser el sabor del vi. La xocolata amb llet es troba a mig camí entre el sabor dolç del blanc i l'amarg del negre. Per a aquest tipus de xocolata és recomanable prendre un vi negre jove Moscato, Pinot noir o Merlot, ja que el seu nivell de dolçor equilibra les notes làcties. A més, combina molt bé amb vins blancs, especialment amb les opcions dolces amb notes fruitals i florals. El xocolata blanc sol contenir més quantitat de mantega de cacau, pel que la seva textura sol ser més cremosa i el seu sabor, bastant dolç. Per contrarestar el greix, s'ha d'acompanyar amb vins més secs i fruiters. La millor opció serà un vi blanc suau, per exemple un Chardonnay que ressalti la cremositat de la xocolata, encara que també t'animem a provar-ho amb vins escumosos.

Per fer la prova d'aquest maridatge de fosc objecte de desig et recomanoo el Turley 2026 Howell Mountain Zinfandel St. Helena (Califòrnia).