Sauvignon Blanc és una varietat blanca plantada en regions fresques amb terra pobre com en Bordeus, la Vall de Loire i Nova Zelanda. Té un clàssic sabor herbaci, sovint recordant a groselles, pebrots verds, herba, fruita de la passió o elderflower.

En aquest vídeo et proposo dos vins: un de Nova Zelanda (Cloudy Bay Sauvignon Blanc Marlborough), un clàssic amb aromes a gespa acabada de tallar i espàrrecs; l'altre, de la DO Somontano (Sommos Col·lecció Sauvignong Blanc 2021), de vinyes prepirinencs a 1000 metres d'altura.

 

En regions més càlides, el Sauvignon Blanc pot fins i tot no desenvolupar molt caràcter aromàtic i només tenir una lleugera aroma a préssec com passa en la DO Roda. Sovint s'utilitza roure per donar-li més cos al vi, particularment als EUA, on els vins envellits en bota són freqüentment etiquetats com a Fumé Blanc. La majoria dels Sauvignons és millor consumir-los quan són joves i afruitats. A mesura que van envellint, els que simplement no queden plans poden desenvolupar aromes vegetals com espàrrecs i pèsols, la qual cosa resulta agradable per a alguna gent. Regions clàssiques inclouen Sancerre, Pouilly Fumé i Marlborough. També es poden trobar bons exemples en altres parts del Loire i Nova Zelanda, igual com en Sud-àfrica, Xile, Bordeus, el Midi i Califòrnia.