As de copes.

Quines copes és recomanable tenir a casa per gaudir millor del vi sense que ens suposi invertir un capital?

 

 

L'ordre dels factors sí que altera el producte:

  • El vi, igual que els aliments, té un ordre de servei. Moltes vegades comencem pels menjars més clars (per exemple, els snacks, les amanides o la pasta) i acabem amb colors foscos (com la carn o la xocolata). Al vi també hi ha una certa escala cromàtica.

  • Per a l'aperitiu, els escumosos o vins blancs són ideals per obrir la gana; els rosats, per als entremesos; i els vins negres, per al segon plat. Finalment, per a les postres són adequats els vins més densos, com els licorosos (Porto o Pedro Ximénez).

  • També es tendeix a beure de menor a més complexitat. Primer, el més jove (el d'any més recent), i, després, de menor a major criança (temps d'envelliment en bota).

  • Comencem pels més secs i deixem el dolç per al final.

  • Sempre és millor anar de menor a major intensitat en boca, perquè si servim primer un vi potent, el que ve després semblarà més suau. De vegades, els vins més envellits són més delicats que els joves, de manera que, quan hi hagi una lluita d'interessos a la taula, les vostres papil·les gustatives us donaran la millor solució. Al vi sempre és millor aplicar la intuïció que les regles.