Segur que ho has tastat en un didalet després de sopar en un restaurant italià. I és veritat que, de tan fred, s'asssembla en aquell sorbet de llimona que preníem com a  digestiu. Però amb un petit gran detall: Que té molt més alcohol! Uns 30 graus per ser més exactes.

 

El limoncello és una insígnia de la gastronomia italiana. S'obté amb una infusió de ratlladura de llimona en alcohol neutre, al qual se li afegeix una bona quantitat de sucre; es decir, que engreixa, amiguis. Tradicionalment, les enormes llimones de Sorrento i Amalfi s'utilitzaven per a preparar aquesta beguda, per les seves closques gruixudes i riques en olis essencials.

El digestiu que t'oblides al congelador

El limoncello és dolç i fàcil de beure si ho compares amb la grappa o els orujos d'herbes. L'acidesa de la llimona ajuda a equilibrar el sucre i fa una sensació de frescor en boca. Se serveix en petits gots digestius i també és un gran ingredient per emborratxar gelats i el babá, que és un brioix esponjós.

I Giardini di Cataldo

Molt genuí, de les llimones pròpies i naturals del jardí de Cataldo al centre Sorrento, sense cap additiu, ni fertilitzant químic, ni pesticida, i embotellat a mà.

T'atreveixes a posar-lo als teus còctels casolans?