El nom del raïm Chardonnay ve d'un poble a Maconnays, però s'ha expandit ràpidament de les seves arrels de la Borgonya i ha estat plantada al voltant del món. Aquest raïm és capaç de produir vins de qualitat en diferents climes, encara que els estils varien considerablement. Climes frescos com a Xampany i Chablis donen vins de cos lleuger o mitjà, d'acidesa alta i notes de poma o pruna verda. Regions més càlides donen lloc a vins més cítrics. A les regions de més calor, el caràcter de la fruita tendeix a ser més semblant a meló i préssec, i pot arribar a contenir sabors exòtics com a plàtan, mango i figa. El Chardonnay procedent de regions molt caloroses pot tenir molt cos, alt contingut d'alcohol i baixa acidesa.

 

Proveu un raïm internacional (la podeu trobar en les latituds on es conrea la vinya), tipus cabernet sauvignon de diferents països. Uns exemples? Bordeus, d'on és originària. Xile, amb notes més mentolades. Napa Valley, als Estats Units, amb vins sofisticats. Al Penedès....

El mateix raïm pot variar molt depenent la zona!

CAN FEIXES CHARDONNAY DO PENEDÈS

Un dels cellers més romàntics per visitar ens dona aquest clàssic de chardonnay amb fusta.

KENDALL-JACKSON CALIFÒRNIA

Voluptuós i amb densitat paera entendre el gust del chardonnay americà.

PLANETA CHARDONNAY SICÍLIA

Un chardonnay ple de sol d'un dels cellers amb més prestigi del Sud d'Itàlia

MILMANDA DO CONCA DE BARBERÀ

Aquest és el chardonnay més famós d'Espanya i el firma la família Torres