Encara es cometen errors a l'hora de servir-lo i de degustar-lo.

I ja no dic allò d'agafar malament la copa per algun lloc que no sigui el peu, que si no, l'escalfem i no podem apreciar-ne el color!

  1. Beure'ls massa freds, gairebé com un granissat. I és que a menys de quatre graus no podem sentir l'olor de res! És veritat que és millor servir-lo una mica més fred i que després ja baixarà i amb una mica de sort el temps (sobretot si fa molta calor) ens donarà la raó, però tampoc no cal que transformem el cava en un semisòlid perquè ens carreguem les bombolles i la boca ens queda anestesiada pel fred sense poder degustar en profunditat el seu gust.
  2. Limitar-los a les celebracions: les bombolles no són només per a la BCC (batejos, casaments i comunions) o per als aniversaris! No els marginis a moments de celebració perquè obrir-los pot fer que cada dia sigui una festa. I són uns grans aliats per maridar amb tot un menú gràcies al seu carbònic i acidesa, sobretot si elegeixes un brut i reserva!
  3. Només pensem en cava o xampany, però hi ha moltes més zones vinícoles especialitzades en escumosos! El xampany és el millor? No. És una zona vinícola, segurament la més reconeguda mundialment, però tenim també el cava, corpinnat, clàssic Penedès, Crémant, Sekt... tots fets amb la mateixa tècnica del mètode tradicional amb una segona fermentació en ampolla! Els has tastat?
  4. Oblidar-se dels formats màgnum i dels rosats. En el format màgnum no només envelleix millor (perquè tenim la mateixa minva, és a dir aquest més menys un centímetre pel doble de cava, és a dir 1.5 litres) sinó que també realitza millor la fermentació carbònica. Els caves rosats que ja estaven de moda a les festes surrealistes de Dalí a Port Lligat són ara alguns dels xampanys més cars amb aquests colors rosats que són preciosos de veure i de beure.
  5. No conservar-lo bé una vegada obert. Mort a la cullereta, no fa res! Compra't un bon tap d'escumós per protegir la força de la seva bombolla i si no te l'acabes per sopar, màxim aquesta copa per esmorzar o l'aperitiu de l'endemà!