Sovint vinculem els records més dolços amb una aroma o un sabor. La nostra vida és plena de moments que emmagatzemem amb cura a l'hipotàlem per no perdre'ls mai. Quan això passa, n'hi ha prou amb un mos d'aquell plat tan especial que ens cuinava la mare per tornar a viure els moments més feliços de la nostra infantesa, adolescència o joventut. Aquest poder té la gastronomia, capaç de fer-nos viatjar en el temps i retrobar-nos amb instants que crèiem perduts. Tornar al passat és possible. Jo vaig fer-ho fa uns dies gràcies a la meravellosa proposta dels xefs del Tendiez, per a mi, un dels millors restaurants que dona vida i sentit a la gastronomia de Barcelona. Us convido a endinsar-vos en aquesta experiència gastronòmica amb mi, que de ben segur guardareu sota clau entre els vostres records més preuats.

Fricandó de tonyina amb puré / Foto: Tendiez
Fricandó de parpatana de tonyina amb puré / Foto: Tendiez

Res com la cuina de casa

La gastronomia és màgica: té el poder de fer-nos viatjar, recordar o emocionar-nos. També té un paper molt important, és tota una carta de presentació. Si després d'un viatge, no tens bon record dels plats que has menjat, possiblement no tornaràs. Quan vaig sortir després d'haver dinat al restaurant de l'Hotel Sofitel de Barcelona, vaig preguntar-me: tornaries? Una pregunta molt senzilla a la que vaig respondre amb un sí rotund. I sense pensar-m'ho dues vegades. Quin gust parlar així de la cuina de casa, aquella que sentim tan nostre i que tanta identitat ens dona.

Esqueixada de bacallà amb mongetes de Santa Pau / Foto: Tendiez
Esqueixada de bacallà amb mongetes de Santa Pau / Foto: Tendiez

La gastronomia, part fonamental de l'esperit de Barcelona

La carta és coherent amb el lloc on ens trobem. A través d'ella, posem en valor la cuina tradicional catalana, però amb el punt canalla que caracteritza la Barceloneta. David Andrés*

A Tendiez tenen molt clar que la gastronomia és una part fonamental de l'esperit de Barcelona i que, com a conseqüència, esdevé una peça essencial en l'experiència de qualsevol persona que la visiti. Sota aquesta premissa, els xefs David Andrés (amb una estrella Michelin) i Jose Sánchez, s'han aliat per dissenyar un autèntic viatge gastronòmic on la cuina catalana i l'art de vivre francès es donen la mà i creen moments inesperats que regalen els nostres sentits. Una autèntica experiència local amb inequívocs tocs internacionals: l'alegria de compartir unes tapes, descobrir el millor de la mar Mediterrània i assaborir el que la cuina catalana ofereix al món. Tot això en un espai que desborda elegància i convida a viure moments inoblidables.

Arròs a la carbonara amb fals ou fregit / Foto: Tendiez
Arròs a la carbonara amb fals ou fregit / Foto: Tendiez

Tendiez, delicadesa i tradició en el plat

Arròs del Delta de l'Ebre a la carbonara amb fals ou fregit, fricandó de tonyina vermella, llom ecològic amb moniato trufat i castanyes o esqueixada de bacallà amb mongetes de Santa Pau. Aquestes són algunes de les propostes del xef català David Andrés*. Una excepcional carta basada en la delicadesa i tradició. El seu amor i respecte pel producte local es plasma en cada detall del plat, que et transporta a cada racó de Barcelona sense moure't en l'espai. Un truc de màgia a l'alçada d'un equip que ho dona tot perquè et sentis com a casa. El més probable és que aquesta experiència gastronòmica desperti els teus sentits i viatgi fins a l'hipotàlem, aquell qui s'encarrega d'emmagatzemar amb cura els nostres records més preuats. Des de fa uns dies, Tendiez té un petit però valuós espai en la meva memòria. I a partir d'ara, també vull que ho tingui en la vostra.