Si ets un amant de les tapes i et perds a l'hora de quina escollir perquè t'encanten totes, o bé ets un apassionat de puntuar les patates braves o vols conèixer els millors bars de tapes de Barcelona, aquesta notícia et va com anell al dit. I és que aquest dijous arrenca la 1a edició de la Ruta de Tapes per Sants i les Corts. Del 18 al 28 de maig, 33 establiments d'aquests dos barris barcelonins oferiran la seva tapa més emblemàtica, acompanyada d’una Estrella Damm, per tan sols 3,50 euros.

33 establiments a tocar l'un de l'altre

Els carrers de Sants i les Corts viuran durant deu dies unes jornades gastronòmiques per fer barri, per potenciar els establiments d'una zona que està en auge pel que fa a la restauració i per resignificar la tapa. Aquest dimarts ElNacional.cat ha pogut tastar aquesta ruta, bé, una part d'ella, i esbossar una pinzellada del talent que hi ha al darrere d'aquesta iniciativa tan positiva. El Bar Lucas, Casa Covas, el Petit Món o el Maravillas són alguns dels locals que participen en la 1a edició d'aquesta Ruta de Tapes.

tapa El Maravillas
La tapa que ofereix El Maravillas / Foto: Gastronosfera

El bombó de bacallà, un bunyol de bacallà amb maionesa d'all negre i patates palla camperoles de Casa Covas (C/ de les Corts, 7); el Smoke&Bellota, una coca de pa, lluç fumat, encenalls de pernil de gla, maionesa de kimchi i salsa curri d'El Maravillas (Pl. de la Concòrdia, 15) o la bomba L’Estoneta, una bola de sobrassada amb formatge i mel, de L'Estoneta (C/ de Nicaragua,122) són algunes de les saboroses propostes presents a la 1a edició de la ruta gastronòmica.

La primavera esclata, el bon temps acompanya i les tapes són tendència. Descobreix aquesta ruta barcelonina a través de la trentena d'establiments i Estrella Damm. Locals més històrics que porten tota la vida incrustats a aquests carrers, però també donant l'oportunitat a nous bars que emergeixen per dotar el barri d'una riquesa gastronòmica encara més espectacular

tapa frankfurt sants
La tapa de Frankfurt Sants / Foto: Gastronosfera

Igual que l'apetible croqueta gallega, una croqueta gran de lacón a la gallega amb ceba caramel·litzada, a sobre de patata cachelo amb allioli suau de pebre vermell i pebrot del piquillo, del Bar Restaurant Piornedo (C/ de Nicaragua, 84); els seitons revoltosos, seitons de vermut amb pico de gall i vinagreta, de Revoltosa Beach (rambla dels Jardins de Sants, plaça de Sants, 1), el petit foie, mi-cuit d'ànec a les quatre espècies amb melmelada de figues o l'ensaladilla russa amb patata, pastanaga, tonyina, maionesa, bitxo i olives del Bar Lucas (C/ d'Europa, 25), entre moltes altres.

10 dies per engolfar-se a Sants i les Corts

Aquests són els 33 bars que s'han sumat per ser partíceps d'aquesta històrica 1a edició. Bar Ancares, Bar Can Barça, Bar Casa Lupe, Bar Del Mercat, Bar Guajiro, Bar Lucas, Bar Restaurant Neutral, Bar Restaurant El Caseron, Bar Restaurant Piornedo, Bodega Montferry, Bodega Salvat, Cafeteria Iris, Casa Covas, Danoskar, El Maravillas, Frankfurt’s Sants, Granja Bar Rocxi, Jube, L’estoneta, La Bodegueta de Sants, La Toscana, Lugar De Tapas, O'rincón Da Terra, Petit Món, Restaurant Ciurana, Restaurant Lounge Masedy, Revoltosa, Revoltosa Beach, Street Fish | Freiduría Urbana, Taberna La Peatonal, Tannur, Tapaspuma Bar i Tr@Mendu. No t'ho pots perdre!