La massificació turística de les Rambles i la plaça Catalunya han convertit aquesta zona de Barcelona en un forat negre de bona gastronomia. Gairebé no queda espai per als restauradors de sempre, i els pocs que queden han inflat els preus per aprofitar-se dels turistes. Però al carrer Bergara, amagat dins l'hotel Pulitzer, el restaurant Greenhouse ofereix refugi als detractors de les franquícies que vulguin menjar bé, a un preu raonable i amb una qualitat del menjar que recorda a la millor cuina casolana.

Un restaurant secret

Quan veus un restaurant per fora, de seguida identifiques que ho és. Taules, cadires, sovint hi ha una barra i comensals gaudint de l'àpat amb cambrers que van i venen carregats de menjar. Però al restaurant Greenhouse s'hi ha d'anar sabent on és. Si hi passes per davant, el que veuràs és l'hotel Pulitzer, amb una recepció elegant i un ambient solemne. Es fa estrany preguntar per un restaurant a la recepció d'un hotel, però si enflies el corredor que porta a la part del darrere, el que t'hi trobes és una sala acollidora que recorda a un hivernacle. Sostres alts i parets blanques, decorades amb plantes i miralls que amplifiquen l'espai, decoren una sala recollida que rep llum natural i que guarda una terrassa en un petit racó del fons. Un espai idíl·lic que per a res del món t'esperaries en un carrer tan cèntric de Barcelona. La decoració no és en va, ja que greenhouse en anglès vol dir hivernacle. I el menjar que s'hi serveix, amb producte de proximitat, representa de forma fidel la filosofia del restaurant. Una manera de fer que fa del Greenhouse un menjador de mercat al més pur estil local, de la mà dels cuiners Tomàs Bueno i Saúl Hernández.

Crema de temporada amb una textura i un sabor exquisits
Crema de temporada amb una textura i un sabor exquisits / Foto: Emma Porta

Un menú insòlit

Avís per a navegants. Està clar que un menú per 24,90 € no és el menú més barat de la ciutat, però tampoc és el més car ni de lluny. Però trobar un lloc a la plaça Catalunya on serveixin un menú, amb una bona qualitat, amb producte de casa i amb unes quantitats raonables per un preu que no puja dels 25 €, és una fita que cal celebrar. Encara més si tenim en compte que és el restaurant d'un hotel, on sovint es menja pitjor i a uns preus més cars. El menú del Greenhouse consta d'un entrant, un plat principal de carn, peix, arròs o pasta i les postres, a més de l'aigua, pa i cafè.

El restaurant Greenhouse ofereix refugi als detractors de les franquícies que vulguin menjar bé, a un preu raonable i amb una qualitat del menjar que recorda a la millor cuina casolana

Arròs de mar i muntanya que recorda una recepta de l'àvia
Arròs de mar i muntanya que recorda una recepta de l'àvia / Foto: Emma Porta

L'oferta de menjar, prou variada per escollir i prou curta per no perdre't, ofereix la possibilitat d'escollir plats a la carta per tastar el que et vingui més de gust. Des d'uns entrants gurmet, com unes ostres o pernil ibèric, fins a una xatonada clàssica o una deliciosa crema del dia.

Les mandonguilles de fricandó tenen el millor dels dos mons: textura i salsa exquisides
Les mandonguilles de fricandó tenen el millor dels dos mons: textura i salsa exquisides / Foto: Emma Porta

Malgrat l'ajustada i correcta oferta, es fa difícil escollir entre plats tan suculents com un mar i muntanya d'arròs del delta o unes mandonguilles de fricandó amb la seva deliciosa salseta. Receptes que recorden al menjar que et faria l'àvia a casa, tant per la qualitat dels ingredients com per la presentació senzilla i agradable dels plats. Les postres són el punt més feble de la carta, amb un pastís de formatge i una torrija que podrien ser millors. Però amb un servei atent i professional, que et rep amb un somriure, i uns plats principals d’allò més bons, val molt la pena visitar el restaurant. També compten amb una nodrida carta de vins i un servei de bar per si vols fer una copa abans de marxar.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!