La ciutat de Barcelona continua sumant èxits en l'àmbit de la gastronomia. Aquesta vegada, el reconeixement arriba dels premis World Culinary Awards 2022, que han anunciat els millors restaurants d'hotels del món en un acte celebrat a Dubai. De tot l'estat espanyol, el guanyador és el restaurant Aürt, de l'Hotel Hilton Diagonal Mar, qui per segon any consecutiu s'enduu aquest reconeixement. Al capdavant dels fogons de la cuina es troba el xef Artur Martínez, qui ja compta amb una estrella Michelin i dos Sols Repsol. A més, es troba en el top 10 de restaurants de Barcelona de la Guia Macarfi 2023, anunciada fa unes setmanes. 

 

Aürt, convivència entre professional i comensal

El restaurant Aürt, segons el seu xef i creador Artur Martínez, és un espai on professional i comensal conviuen i interactuen. On ofereixen la seva particular visió gastronòmica. La voluntat és ser transparent mitjançant una escenografia concorde a l'essencial manera de cuinar d'Artur Martínez. Tant assaig com funció es desenvoluparan en ple lobby de l'Hotel Hilton Diagonal Mar, a la vista de tots. Cuinen la majoria de plats en les mateixes dues taules que alberguen un total de 15 comensals.

L'origen del restaurant Aürt

La família d'Artur Martínez regentava El Bon Gust, un senzill bar fundat pels seus avis en 1952, en un barri als afores de Terrassa (Barcelona). A principis dels anys 70 els seus pares es fan càrrec del negoci i complementen l'oferta del menú, senzilles tapes i entrepans, amb una botiga de pollastres a l’ast i menjars per a portar. Creix en un ambient entranyable i tradicionalment hostaler. Després de cursar estudis de cuina i treballar en diferents conceptes, decideix en 2002 al costat del seu germà Juanjo i els seus pares, transformar el vell bar en un petit restaurant gastronòmic al qual anomenen Capritx. L'any 2010 aconsegueixen la seva primera estrella Michelin, i set anys després decideixen posar punt final a aquesta etapa. El febrer de 2019 neix Aürt a Barcelona