Després de 4 anys i una consolidació a foc lent, el restaurant Leche de Tigre ha canviat d'ubicació des del barri de Gràcia, on va tenir una gran acollida i ha posat els fonaments de les bases del projecte, al barri de Sant Gervasi de Barcelona. El camí es va iniciar el 2019 per José Manuel von Bischoffshausen i Alexis Mastrokalos ha fet un gir a la filosofia del local per arribar al segment prèmium. La nova localització al barri de Sant Gervasi, per sobre de la Diagonal, i també per l'oferta de plats de la gastronomia peruana així com la proposta d'alta cocteleria per iniciar, acompanyar o finalitzar un dinar o sopar.

Tant en José Manuel com Alexis i la resta de l'equip fan pedagogia de la cuina de la seva terra natal, explicant al comensal els conceptes dels plats, així com la història que hi ha darrere de cadascun. La gastronomia peruana ocupa el primer lloc actualment, a la prestigiosa llista de The World's 50 Best Restaurants i és un moment bonic perquè el Leche de Tigre sigui un ambaixador principal a Barcelona d'aquesta diversa i saborosa gastronomia. Per la seva banda, el xef Dieter Westphalen reversiona i actualitza els plats tradicionals de la cuina del Perú, oferint un color, textura i sabor als icònics cebiches, l'arròs d'ànec o el cinc leches, per citar-ne uns quants exemples.

Restaurant Leche de Tigre / Foto: Cedida
Plats peruans que pots tastar al Leche de Tigre / Foto: Cedida

La cuina nikkei, la chifa, criolla, babiche, novoandina i les cuines regionals són part de la identitat gastronòmica del Perú, així com els seus ingredients bàsics com el xili groc, la palta, llardon, sillao o camote i molts més que sorprendran el comensal curiós de sabors nous. De fet, i em va sorprendre per l'originalitat d'una cosa tan bàsica, hi ha un petit glossari de termes a la carta per orientar el comensal.

Restaurant Leche de Tigre / Foto: Cedida
Restaurant Leche de Tigre / Foto: Cedida

La barra de còctels és un espectacle en si mateixa perquè aquí es creen còctels d'autor a partir d'insums peruans, preparant destil·lats macerats amb pisco. Tot i que també oberts a nous ingredients que puguin ajudar a donar vistositat i sabor als còctels de Llet de Tigre.

Restaurant Leche de Tigre Foto Cedida (1)
Un dels còctels de disseny del Leche de Tigre / Foto: Cedida

El seu espai interior irregular i eixamplat, sàviament dissenyat per Carolina Rey, permet crear diferents zones que representen el territori gastronòmic del Perú. D'aquesta forma a l'entrada trobem representada a la zona andina, ens endinsem a la zona Nord, les taules i tamborets alts davant de la cuina estan especialment indicats per a la gent jove. La darrera sala representa Lima decorada amb botes d'insums peruans clarament identificables com el blat de moro morat o patates seques entre altres botes que donen personalitat i color a aquest menjador. La carta de vins està representada per cellers catalans i nacionals per satisfer els diferents gustos dels clients.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!