El Pallars és una terra plena d'història, tradicions i bona gastronomia. Les falles, els rais i els corders defineixen un territori de muntanya a cavall entre dues comarques. Al cor del Pallars trobem la Pobla de Segur, un municipi de tres mil habitants conegut, entre altres coses, per ser el poble de Carles Puyol. Però a més de donar-nos personatges il·lustres, la Pobla també té llocs fantàstics on menjar com un rei. Un dels millors restaurants del municipi és un petit bar de tota la vida que ofereix un menú de migdia amb una molt bona relació qualitat-quantitat-preu.

Un bar de carretera al mig del poble

La Pobla de Segur és el centre neuràlgic del Prepirineu de Lleida. El poble, travessat per la carretera N-260, és lloc de pas de qui circula entre Lleida, El Pont de Suert i Sort. Entre camions, motos i altres vehicles, ubicat en un espai tranquil al mig del municipi, trobem el Bar Pirineus, un local humil de tota la vida amb un menú de migdia exquisit. El bar és tot el que podries esperar d'un restaurant de poble: una entrada de fusta amb uns grans finestrals, la clàssica barra de bar a mà dreta i un menjador a dues alçades a l'esquerra. L'espai respira quotidianitat, amb la música sonant de fons, una gran tele presidint la sala i diverses pissarres anunciant l'oferta del local.

Taula d'embotits i truita de patata del restaurant Bar Pirineus / Foto: Oriol Foix

Regentat pel George Palacios i l'Esther Rodríguez, el Bar Pirineus ofereix tapes, entrepans, carn madurada i un molt bon menú. Al migdia, el bar està tranquil, amb un degoteig constant de gent que hi entra, saluda, es pren la cervesa de rigor i se'n va. El menú del Bar Pirineus, cantat de viva veu pel George, inclou diverses opcions a escollir en funció del dia.

Un dinar de campionat

Com a primer plat, la taula d'embotits, acompanyada de truita de patata, és una opció ideal per compartir. Un dels principals reclams del Bar Pirineus és l'oferta de carn madurada. Peces de vedella de 6 i 7 mesos de maduració, que s'inclouen al menú, i que són només un tast del gran ventall de carns que tenen. Bou, vedella o vaca amb diversos temps de maduració i cuinats a la brasa amb peces que poden arribar al quilo. Un autèntic espectacle que avui, però, no tastarem, perquè ens decantem pels apetitosos guisats del menú del dia.

La joia de la corona és el conill guisat amb salsa, un plat d'aquells que restaura l'ànima i que s'ha d'acabar rostant amb pa

Guisat de conill amb salsa del restaurant Bar Pirineus / Foto: Oriol Foix

Com a bon restaurant tradicional, els peus de porc amb reducció són una opció obligatòria. Ara bé, la joia de la corona és el conill guisat amb salsa, un plat d'aquells que restaura l'ànima i que s'ha d'acabar rostant amb pa. El conill és tendre, gustós i servit en una ració abundant. I després dels embotits i els guisats, què millor per fer baixar el dinar que unes postres típiques del Pallars: el filiberto, fet amb iogurt, gelat de nata i grosella. Al Bar Pirineus, però, en fan una versió més atrevida, substituint la grosella per licor de cassís, una de les begudes més tradicionals del Pirineu.

Tot plegat té un preu de 22,50 €, amb aigua, vi, pa, postres, cafè i xarrup inclòs

Filiberto de cassís del restaurant Bar Pirineus / Foto: Oriol Foix

Per arrodonir l'àpat, el restaurant ofereix diferents licors digestius, el més icònic dels quals és la Ratafia dels Raiers, de Licors Portet, una beguda feta al mateix poble. Tot plegat té un preu de 22,50 €, amb aigua, vi, pa, postres, cafè i xarrup inclòs. Un preu extraordinari tenint en compte l'abundància i la qualitat de les racions servides, a més de la proximitat amb el client del George a l'hora de servir.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!