El centre de Barcelona és un formiguer incessable de gent atrafegada que lluita per sobreviure a la selva de formigó. Cotxes, motos, autobusos i embussos col·lapsen el centre d'una capital envaïda per turistes. Però entre tant de caos, hi ha un racó a tocar de la plaça Urquinaona que et trasllada a un ambient tranquil, però igualment estrident. Una combinació de conceptes que et relaxa i et fa gaudir de bon producte en un espai ampli i pensat per a tota mena de gent.

Un espai diferent

El restaurant Babou (Rda. Sant Pere, 32) és un restaurant que per fora sembla discret, però que amaga una cuina i un espai que no t'esperaries trobar al bell mig de la ciutat. Es tracta d'un local jove que va obrir portes fa poques setmanes i que es comença a donar a conèixer al públic a través d'una oferta variada i adaptada a tots els paladars. Entrar al Babou és com canviar de dimensió. Tres espais ben diferenciats conviuen en un mateix local decorat per un mateix dissenyador. A l'entrada, la primera part del menjador, amb colors més clars i taules petites per un àpat informal i lleuger; si seguim el passadís, arribem al cor del restaurant, una zona més àmplia amb taules que combinen sofàs i cadires per generar un ambient més recollit. Finalment, si seguim una mica més endins, trobarem una barra a mà esquerra i una terrassa al final per qui vulgui gaudir d'un mos a l'aire lliure.

Carpaccio Gambes Babou
Carpaccio de gamba vermella del restaurant Babou. / Foto: Emma Porta

Menjar clàssic reinventat

L'oferta del Babou no amaga cap secret. És un restaurant cèntric, preparat i adaptat per acollir molts comensals en un espai gran i que ofereix des de cuina tradicional fins a plats més internacionals. Però independentment del que demanis, la presentació i el concepte gastronòmic van una passa més enllà. L'esqueixada de bacallà, per exemple, s'emplata de manera curosa i té una combinació d'ingredients que la fa especial. Al bacallà, per si sol, li falta un extra de sabor que es compensa de manera equilibrada amb l'amanit de tomàquets secs que l'acompanya. El carpaccio de gamba vermella és, a més de bonic, gustós i innovador, ja que se serveix acompanyat del tradicional pa de gambes xinès. I els plats de sempre, com la carn o l'arròs, estan cuits al punt que toca i amb la melositat que es requereix.

Tiramisú Babou
Si no t'ho diuen, aquest plat no sembla un tiramisú. / Foto: Emma Porta

Per postres, el nivell és el mateix. El tiramisú amb bola de xocolata són unes postres relativament clàssiques, però amb un extra d'enginy que les fa més divertides. En comptes de servir-se directament al plat, el tiramisú s'embolcalla de xocolata dura i es presenta gairebé com si fos un gelat. Un àpat correcte ubicat en un indret turístic, però amb una qualitat decent.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!