El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per descobrir aquells restaurants que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible visitar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant on anar, des de La Gourmeteria et recomanem 4 restaurants per tastar durant el cap de setmana i gaudir de magnífics plats i indrets.
4 restaurants de l'Empordà que no et pots perdre
No tardarem gaire a veure els primers termòmetres enfilar-se fins als 40 °C i, per aquesta raó, hem d'estar preparats per anar a la platja i refrescar-nos. Tot i que la muntanya és una meravellosa opció i un destí majestuós, ens centrarem en aquesta ocasió en les platges i, concretament, en 4 restaurants de l'Empordà on tastaràs el menjar més fantàstic de la Costa Brava. Quatre recomanacions que les pots acompanyar amb un gran dia de platja. Sol, estiu i bons plats!
Compartir Cadaqués: el cosí-germà del millor restaurant del món
Cadaqués és sens dubte el poble amb més encant de la Costa Brava i un dels racons més atractius de Catalunya. Antic port de pescadors, Cadaqués manté viva la seva essència amb les seves cases blanques, alguns edificis modernistes, els carrerons empedrats i les buguenvíl·lees penjant de balcons i façanes. Menjar al restaurant Compartir és capbussar-te de cop al Mediterrani. És gaudir dels millors productes naturals però també d'una cuina excel·lent amb elaboracions artesanes i emocionants, tot amanit amb un servei de sala impecable i un ambient molt agradable.
Començo l’àpat amb unes amanides, l’amanida de carabassa, feta amb uns talls petits de carabassa, meló marinat, pastanaga adobada, iogurt de safrà, fruita de la passió i unes pipes de carabassa fregides i l’amanida de tomàquet confitat i crema de parmesà amb una galeta també de parmesà per jugar amb la crema i una gelatina de llimona per netejar la boca quan acabem de menjar. Totes dues molt refrescants i escaients.
La Taverna del Mar: qualitat altíssima en les elaboracions
A tocar de La Gavina, a la mateixa platja de Sant Pol ens trobem la Taverna del Mar, també propietat de la família Ensesa, un edifici blanc de principis del segle passat restaurat per darrera vegada el 2014. Va ser inaugurat el 1936 i curiosament va ser tancat de manera sobtada al cap d’uns dies a causa de l’inici de la guerra, essent reobert tres anys més tard. En Jaume Sala, director del restaurant, ens informa de les novetats fora de carta, deixem que triï ell mentre ens mostra un goig de carret ple de productes del mar de la Confraria de Pescadors de Sant Feliu de Guíxols amb turbots, cap-roigs, llobarros, un gall de Sant Pere, gambes, escamarlans, percebes, i ostres, també el deixem fer i aconsella un penegal, un peix salvatge cosí germà del cap-roig, un peix lleig, molt lleig, però molt saborós, que cuinaran al forn i que degustarem després dels entrants.
Les Voltes Es Portal: un bon arròs a peu de platja
El restaurant Les Voltes de Calella by Es Portal és un dels establiments que dona la benvinguda a aquesta petita platja de barques i sorra daurada. Amb imatges de postal i arrossos i paelles per desfer els paladars, el famós efecte crida es fa palès en indrets d'aquest calibre. L’olor de mar, l’escalforeta del bon temps i un arròs a l’ombra de Les Voltes de Calella amb bona companyia en un dels millors racons del món. Què més es pot demanar en un dia assolellat i estiuenc?
L’autor de la proposta gastronòmica és el xef Joan Carles Sànchez, que elabora una cuina empordanesa, de mar i de mercat, amb arrossos de les varietats cultivades a Pals, peix de les millors llotges de la Costa Brava i carns i altres productes de qualitat del territori. I aquí també hi juga un paper destacat el vi, amb una acurada selecció de vins de la DO Empordà i d’altres zones productores de vins.
Puche: cuina íntima a Palamós
El restaurant Puche està ubicat al mig del poble, a la plaça dels Arbres, a tan sols un minut de la Platja Gran de Palamós, dins una casa típica de la zona amb la paret de pedra. El local, amb un parell de nivells i tres espais, l’han construït tot des de zero entre la família. Obert a mitjan febrer pel xef Alan López i la seva parella Anabel Azoicai, responsable de sala. L’Alan va estar de cap de cuina d’Els Tinars durant sis anys, però també va passar temporades al Zuberoa del gran Hilario Arbelaitz, tancat malauradament des de final d’any, o a El Celler de Can Roca. A la cuina l’ajuda el Simó Sánchez, amb qui va coincidir uns anys a Els Tinars, i el Pol Rubiano, amic de petits, els ajuda a la sala.