El marisc és un dels productes més apreciats de tots. A tothom li agrada un bon plat de pasta, una bona peça de carn o un bon arròs; però per sobre de tot això sempre hi haurà el marisc. Un producte que solem relacionar amb les ocasions especials i que sovint percebem com a llunyà, car i exclusiu. Però per canviar aquesta percepció del marisc, les ostres i el caviar, ha obert a Barcelona un restaurant que vol democratitzar el consum d'aquests productes i acostar-los al públic general a través d'una oferta informal i cuidada.

Un racó tranquil

Passejant per Sant-Gervasi és fàcil trobar parcs, jardins i carrerons on el ritme de la gran ciutat sembla que sigui un altre. Menys cotxes, menys gent i més calma per afrontar els dies de primavera. És justament en un d'aquests carrers, al carrer dels Madrazo, 54, que trobem un petit oasi gastronòmic amb una oferta força especial. El restaurant Oysters Menorca és petit, però eixerit. L'accés, a través de quatre escales que pugen, dona accés a un menjador allargat. A mà dreta, unes finestres que donen al carrer; a mà esquerra, la cuina i una imponent barra; i al fons, quatre taules més recollides que completen un espai ornamentat al més pur estil menorquí, amb mobles de fusta i decoracions elegants de color blanc. L'Oysters va obrir fa poc més d'un mes, el dia de Sant Jordi. Es tracta d'un projecte jove que aterra a Barcelona després d'un temps oberts, com bé diu el nom, a Menorca. L'objectiu del projecte és acostar el marisc, i sobretot les ostres, al públic general.

L'Oysters és el lloc ideal per tastar-les totes i descobrir les diferències entre els diferents tipus d'ostres

Interior del restaurant Oysters Menorca de Barcelona / Foto: Cedida

Producte de primera

A la carta de l'Oysters hi trobem: entrants, ostres, marisc i caviar, a més de postres i una àmplia oferta de vins, escumosos i còctels. El que més crida l'atenció és la gran varietat d'ostres que tenen. Sovint pensem que d'ostres només n'hi ha d'un tipus. Però d'ostres n'hi ha de grans, de petites, de més dolces, de salades... en funció de l'origen i l'espècie. L'Oysters és el lloc ideal per tastar-les totes i descobrir les diferències entre els diferents tipus d'ostres. Totes són boníssimes i sorprenentment diferents. A més, també hi ha marisc, com les gambes o els llagostins de la carta, o les diferents propostes fora de carta que tenen en funció del producte que els arriba. També tenen alguns plats més elaborats, com el carpaccio de gambes o alguna amanida.

Ració de llagostins del restaurant Oysters Menorca de Barcelona / Foto: Emma Porta

D'altra banda, el servei és atent, però es nota que al restaurant encara li falta una mica de rodatge. Amb només un mes de vida, el projecte té marge de millora. Però quan l'equip es consolidi, amb l'espai i el menjar que tenen, l'Oysters es convertirà en una màquina ben engreixada que farà salivar qualsevol que hi passi per davant.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!