Per a tots els gustos i de mil combinacions. Suposo que per això, és difícil topar-se amb algú a qui no li agradi la pizza, aquest típic plat italià que ha fet la volta al món i que molts, ja associen als divendres al vespre o els caps de setmana, quan ens plantem davant la televisió i mirem qualsevol sèrie o pel·lícula que trobem per Netflix.  

Ara, s’ha celebrat per primera vegada el I Concurso Nacional de Pizzas, organitzat per Madrid Fusión. El jurat ha premiat i reconegut a Can Pizza en la categoria d’estil lliure per la seva proposta “Jerry Tomato”. Un reconeixement que va completar La Balmesina en rebre el primer premi nacional a la millor pizza napolitana amb la recepta “Rita”.

La “Jerry Tomato” és la millor pizza d’Espanya en estil lliure

Jerry Tomato   Can Pizza (2)En Lolo preparant la "Jerry Tomato" a 'Can Pizza'

En Lolo Lorenzo és un dels socis fundadors de Can Pizza, un dels propietaris del negoci que ens obre les portes del local que tenen a l’Eixample barceloní, a dos carrers de la Sagrada Família. Amb un estil modern i trencador, entrem dins el taulell de la cuina on fan les seves pizzes amb un forn gran i rotatori.  

Jerry Tomato: Com es fa la millor pizza d'Espanya? 

L’expert en pizzes, ens explica com s’elabora la “Jerry Tomato”, combinant tres textures de tomàquet -deshidratat, confinat i macerat- amb un tomàquet groc, ceba i herbes fresques, que dona com a resultat una mescla excel·lent. Un procés ràpid que seguim i que ens explica amb un secret final essencial, que desvetlla al final del vídeo que us mostrem a l’inici d'aquest article!

Jerry Tomato   Can Pizza (4)A punt de menjar la millor pizza d'Espanya, la "Jerry Tomato"

Com hem d'acompanyar la pizza? 

Preguntant-li al Lolo quina és la millor beguda per acompanyar la pizza, el soci ho té clar, "jo em quedo amb la Coca-Cola, però la cervesa també és una bona opció per acompanyar-la". Unes begudes a les quals, tal com explica, hi podem afegir el vi escumós. 

Can pizza té locals repartits arreu del territori, el que visitem a Sagrada Família, a Badalona, Poblenou, Vilanova, Molins de Rei, El Prat i a Eivissa, a les Balears. A banda de la “Jerry Tomato”, la millor pizza espanyola en estil lliure, el propietari del local ens recomana provar també la pizza “Vaya trufa”, que com el mateix nom indica, porta mozzarella, parmesà, crema de trufa, burrata, carpaccio de trufa i pebre. Tota una delícia!