El mes de febrer arrenca amb molta força a Barcelona. És força notori que l'hivern no fa acte de presència a cap indret del territori i el bon temps s'apodera de les viles catalanes. Barcelona no és cap excepció i, per treure'n el màxim profit, la ciutat comtal es veu inundada de festivals i fires en les pròximes setmanes. Una de les més destacades i que estan marcades en vermell a l'agenda gastronòmica catalana és l'Hotel Wine Fest.

Hotel Wine Fest: dates, preus, llocs i més

Hotel Wine Fest, el primer festival que fusiona l'excel·lència vinícola i el luxe hoteler, celebrarà la seva primera edició del 2 al 7 de febrer, reunint cinc destacades Denominacions d'Origen participants a la Barcelona Wine Week - DO Cava, DO Penedès, DO Jumilla, DO Yecla i DO Bullas - en un esdeveniment que oferirà als amants del vi l'oportunitat d'explorar la cultura vinícola al cor de Barcelona. De fet, aquest és precisament el rerefons d'aquesta iniciativa pionera: reunir hotels de gran luxe de la ciutat i atraure'ls al públic local i barceloní. Una simbiosi poc explorada i que, amb l'Hotel Wine Fest, es pretén revertir.

Hotel Palace, menú degustació i maridatge / Foto: Carlos Baglietto
La selecció de postres del menú degustació de l'Hotel El Palace / Foto: Carlos Baglietto

5 DO i 9 hotels èpics

Durant sis dies, les Denominacions d'Origen participants es convertiran en part integral de la trama urbana, establint les arrels en nou joies de l'hoteleria barcelonina, agrupades estratègicament en tres rutes. Cadascuna albergarà l'essència i la identitat úniques d'una regió vitivinícola. La Ruta DO Cava, integrada per El Palace Barcelona, Almanac Barcelona i Cotton House, ens submergirà en la complexitat aromàtica de l'escumós per excel·lència. La Ruta DO Penedès, formada per Majestic Hotel & Spa, Monument Hotel i Claris Hotel & Spa, oferirà una selecció de vins tranquils d'esperit mediterrani. I la Ruta Vins Regió de Múrcia, que reuneix Kimpton Vividora, Neri Relais & Châteaux i Wittmore Hotel, ens brindarà el color i el cos dels grans vins de les seves tres Denominacions d'Origen: Bullas, Jumilla i Yecla.

Cada hotel es convertirà en un escenari únic per a la degustació de cinc vins diferents, que harmonitzaran amb una varietat exquisida de tapes, platets i menús degustació, emmarcats en entorns excepcionals que elevaran l'art de gaudir del vi. Els assistents podran gaudir de la ruta de “tapes i platerets” de cada Denominació d'Origen, sense necessitat de reserva prèvia, a un preu mitjà de 8 € (amb una copa de vi inclosa) o reservar l'exclusiu “menú degustació”, a un preu mitjà de 50 € (maridatge inclòs), a qualsevol dels hotels participants a través de la pàgina web del festival.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!