Menjar a primeria línia de mar o en llocs com aeroports i estacions sol ser sinònim de menjar malament i a un preu desorbitat. L'oferta de franquícies i restaurants per estafar turistes és pràcticament il·limitada, i més en ciutats com Barcelona. Per això trobar un restaurant al costat del mar, a tocar del port i en una zona comercial i turística que ofereixi menjar de qualitat i a un preu just, és una missió complicada, però no impossible.

Restaurant oficial de l'America's Cup Experience

El restaurant Vraba, situat al Port Vell de Barcelona, ha obert portes aquest mes de setembre per oferir una cuina heterogènia i divertida en un espai obert i tranquil. Es tracta del restaurant oficial de l'America's Cup Experience, un espai de divulgació sobre la Copa Amèrica de vela, la competició esportiva de nàutica recreativa més important del món i que l'any que ve tindrà lloc a Barcelona. Vindria a ser l'equivalent a la Fòrmula 1 dels cotxes o la MotoGP de les motos, però en vaixells de vela, i amb la diferència que en comptes de competir un cap de setmana a cada circuit, s'estableix a la ciutat amfitriona de l'edició durant més d'un any. És un esdeveniment que se celebra cada tres o quatre anys i es considera el tercer esdeveniment esportiu que té més impacte econòmic a la ciutat que l'acull, només per darrere dels Jocs Olímpics i el mundial de futbol.

L'estreta vinculació del Vraba amb la Copa Amèrica fa que la seva estada a Barcelona estigui condicionada pels resultats de la competició; l'equip guanyador és qui escull la seu de la pròxima edició de l'esdeveniment. Per tant, si l'equip vencedor decideix traslladar la competició fora de Barcelona, el Vraba pot ser que deixi d'existir. A hores d'ara és un restaurant efímer, però no cal posar-se dramàtic perquè de moment tenen concessió fins a l'any 2025.

Sala del Vraba
Sala del Vraba

Carta variada i menú per escollir

Els xefs Albert Ventura i Jordi Vilà, responsables dels restaurants Coure i Alkimia a Barcelona, són els encarregats de conduir el projecte del Vraba. El restaurant, integrat dins l'espai de l'America's Cup Experience - a l'antic recinte dels cinemes IMAX - compta amb una àmplia sala interior amb cuina oberta i una terrassa exterior amb vista als iots del Port Vell i al barri de la Barceloneta. Un espai modern i acollidor ideal per dinar, sopar o prendre una copa al migdia o a la nit.

La carta del Vraba aposta per una selecció de plats típics de la gastronomia mediterrània amb una picada d'ullet a la cuina japonesa. Una oferta eminentment de mar, però que en la que també hi té cabuda algun plat de carn. Les estrelles de la cuina són el marisc i el peix a la brasa, amb una àmplia oferta de producte de la més alta qualitat cuinat a la graella. I pels que vulguin un àpat amb el preu tancat, el menú del Vraba ofereix una selecció de dos plats a escollir entre un conjunt de vuit, amb pa, postre i vi inclòs per 50€.

Les estrelles de la cuina són el marisc i el peix a la brasa, amb una àmplia oferta de producte de la més alta qualitat

Malgrat estar situat en la zona turística per excel·lència del litoral de Barcelona, al bell mig del Port Vell, el Vraba és un restaurant freqüentat per barcelonins. El públic local ha trobat en el Vraba un oasi enmig del mar de turistes que inunda Barcelona. L'espai, a més del restaurant, té un bar annex, el Sailor’s Cove, una terrassa en la qual fer unes tapes o menjar-se un entrepà en un ambient més informal. Una zona de restauració ubicada a l'antic cinema IMAX, al costat del Maremagnum, que val molt la pena descobrir.