Can Jubany, del xef Nandu Jubany, ha estat elegit el restaurant favorit dels espanyols el 2021, segons el rànquing Top 100 elaborat per la plataforma de reserves TheFork a través de les notes obtingudes pels locals, les opinions dels comensals i les reserves generades. El restaurant del xef Nandu Jubany es troba a Calldetenes (Barcelona) i compta amb una estrella Michelin. "Per a tot l'equip ha estat una grata sorpresa i una empenta per donar-nos energia i forces a l'hora de continuar treballant a fer feliços i cobrir les expectatives dels clients que ens visiten. Gràcies als nostres clients, el nostre ofici és el millor", ha assegurat Nandu Jubany.

La plataforma de reserves destaca que la cuina de Nandu Jubany suposa un viatge pels sabors de la terra, amb plats tradicionals que reinventa a través de receptes innovadores que conserven l'essència de tota la vida. Part de l'èxit del reconegut xef ha estat també la proximitat que ha mostrat amb els seus seguidors durant la pandèmia, quan va entrar en les llars dels espanyols a través dels seus vídeos mentre cuinava a casa, convertint-se en una bona companyia i una manera de descobrir el plaer de cuinar amb les seves receptes a través d'Instagram.

El podi

En segon lloc del rànquing se situa La Casona del Judío del xef Sergio Bastard, guanyador d'aquest guardó el 2020 i que el 2021 ha aconseguit la seva primera estrella Michelin, mentre que tanca el podi Venta Moncalvillo dels germans Echapresto, ubicat en Daroca de Rioja (La Rioja), i que també compta amb una estrella Michelin. Aquest últim ha protagonitzat una important pujada després d'escalar del lloc 27 al tercer aquest any.

canjubany restaurant nandujubany jpg

El xef Nandu Junbany / EN

Catalunya, líder

Catalunya lidera el rànquing amb 26 restaurants, 20 de situats a la ciutat de Barcelona. La Comunitat de Madrid suma fins a 16 restaurants, amb locals com Quimbaya by Edwin Rodríguez (en el vuitè lloc), que acaba de guanyar una estrella Michelin, Kuoco 360 Food (19) o Jou de Julián Mármol (85). El País Valencià, per la seva part, registra un total de nou, com Raúl Resino (setena posició), a Castelló, Tela (20), que també estrena estrella, a València, o Beat (29) a Alacant, mentre que el País Basc compta amb nou restaurants, entre ells, Martín Berasategui (23), a Guipúscoa, Andra Mari (36), a Biscaia, o Restaurant Gastronòmic Marquès de Cinglera (39) a Àlaba. Altres dels restaurants que es mantenen en el Top 10 del 2021 són la Glorieta d'Amós de Jesús Sánchez, a Cantàbria, que ocupa aquest any el quart lloc, o Nova, a Galícia, que aquest any es troba en la posició novena davant la 72 de l'any passat.

"Creiem fermament que el sector de la restauració mereix un reconeixement a la feina ben feta. Gràcies a aquest llistat podem premiar a aquests restaurants que treballen dia a dia per oferir les millors gastronomies i propostes més trencadores per als paladars més exigents i que s'han convertit en els favorits dels espanyols", ha indicat Raquel Bravo, directora de Màrqueting en Iberia de TheFork.