Moltes vegades són l'excusa per fer una trobada amb amics o desconnectar de l'estrès del dia a dia. Sí, parlem de les patates braves. Aquell entrant o pica-pica que enamora tothom i que mengem sempre, hi hagi gana o no, per dinar, sopar o entre àpats. Pràcticament tots els locals de Barcelona n'ofereixen. A continuació, però, et portem 5 bars de Barcelona on menjar unes excel·lents patates braves.

⚽ El restaurant italià preferit de la família Messi a Barcelona: Ristorante Capú

5 bars de Barcelona on menjar patates braves 

Les millors patates braves a Barcelona és una afirmació que no ens atrevim a precisar amb exactitud mil·limètrica. És un producte, aparentment, senzill i simple, però que amaga mil i una maneres diferents de cuinar el plat. Les patates braves tenen variacions en la salsa, en la forma de les patates, en el punt de cocció, si les serveixes amb pell o no, i moltes variacions més.

Xampú Barcelona

Elegants daus de patata de la varietat agra, sense pell, i de mida mitjana-petita. Després de pelar-les i trossejar-les, es deixen una mica en aigua, s'esborren, s'aparten, i esperen fins a la comanda. En aquell moment, se sotmeten a un tsunami d'oli cremant que les deixa com a panellets, cruixents per fora, i tendres per dins. A Xampú Barcelona dominen les tapes creatives, però la clàssica de les braves els fa despuntar. 

📍 Gran Via de les Corts Catalanes, 702

BarraVas

Situat en un carrer d'aquells mítics per a aquells que han recorregut Gràcia de cap a peus en dies assenyalats i no tan assenyalats. Zona de bars, que potser ha estat més on fire en èpoques pretèrites, però que compta amb alguns llocs que bé mereixen una visita, com BarraVas. Posen una ració generosa d'una patata de la varietat agra en grills o blocs gegantins, segons el dia, que fan en dues tandes: un primer escalfat o confitat, i una immersió en oli ràpid. Així s'aconsegueix aquesta escorça tan desitjada pels veïns que afarten el local des que van obrir.

📍 C/ de Mozart, 16

Bar Tomàs de Sarrià

Al cor de l'emblemàtic barri de Sarrià, al mig del carrer Major, hi ha el Bar Tomàs. Un dels llocs que segueix destil·lant l'ambient d'antany, el dels antics cellers tradicionals i de les tapes fetes a foc lent. Era evident que aquest lloc mític de patates braves no podia faltar en aquesta llista. Amb una llarga barra per albergar els qui la prefereixin i parets amb quadres de grans marques, els comensals són testimonis del tràfec dels cambrers, els qui van d'aquí cap allà, amb amplis somriures, servint a les taules les conegudíssimes braves, reclam per a tots els que recorren la ciutat comtal.

📍 C/ Major de Sarrià, 49

Tapeo

Les cuines mediterrània i de casa nostra són excel·lents a Tapeo. Els clients esmenten que pots demanar aquí amb confiança unes atraients tapes, destacant sobretot les patates braves. Pots demanar el casolà púding de pa, el seu delicat pop rostit i la seva singular crema catalana. La carta de vins és molt extensa: cal satisfer les necessitats de tots els visitants. Aquí pots prendre un magnífic suc, una estupenda tònica o un deliciós cafè americà.

📍 C/ de Montcada, 29

Cata by Catacroquet

El xef talla en glaçons o petits cubs la patata de la varietat agra fins a una talla força petita, i després els escalfa fins a deixar-los cremosos. Finalment, els remata amb oli a 180 °C just abans de posar-hi la salsa. Només pel seu nom ja és evident que destaquen en l'entrant de les croquetes, però no gaire lluny d'aquesta excel·lència se situen les patates braves de Cata by Catacroquet.

📍 C/ dels Almogàvers, 211