El yakiniku, o barbacoa japonesa, és la nova tendència en la restauració de tall japonès a Occident... i ja ha arribat a Barcelona:

Consistent en graelles encastades al centre de la taula, el comensal cuina les millors peces de vedella, pollastre i verdures al seu ritme i preferència.

Especialitzats en wagyu, l'origen de criança del qual és al nord d'Espanya, ofereixen, a més, plats més reconeixibles de sushi i sashimi on el wagyu és, en alguns, l'ingredient protagonista.

La barbacoa yakiniku és una tècnica de cocció de graella molt popular al Japó, encara que és originària de Corea i és conegut que la seva introducció al Japó la van realitzar immigrants coreans a través d'Osaka. Amb gran acceptació en l'escena de la restauració al Japó, es poden trobar dos estils de yakiniku: el que marina la carn abans de rostir-la, hereu de la tradició coreana més purista, i el que serveix la carn crua perquè la carn s'unti de salsa quan estigui cuinada. Aquesta és l'essència del nou Ah-Un, pioners en la introducció del yakiniku a Barcelona.

L'experiència a Ah-Un replica la més tradicional, aquella que més es gaudeix en nombrosos restaurants de l'urbs nipona: una graella greixada de resistència elèctrica encastada al centre de la taula i una bona selecció de talls desossats de carn de vedella i pollastre (alimentat amb blat de moro), disposat amb verdures i salses perquè els comensals cuinin el menjar al seu ritme i segons les seves preferències de cocció.

local

Ajh-Un 

Ah-Un ofereix un moment de consum diferencial, molt divertit i intuïtiu, a més de tremendament nou.

Per això la seva oferta inclou diferents opcions per oferir diverses experiències, segons les expectatives del client, que probablement encara no sigui versat en aquesta novetat: des de 4 menús exclusius de yakiniku (el preu del qual varia segons la quantitat de carn i talls que inclou) fins a menús degustació on a més de yakiniku, pots tastar altres plats iconogràfics japonesos com el sushi, el sashimi o les gyoza, entre d'altres.

sashimi

Sushi 

El restaurant, més enllà d'especialitzar-se en un format, també aposta per apropar als paladars locals la millor selecció de talls de la raça wagyu criada al nord d'Espanya i els de la regió de Miyazaki, al Japó. L'elecció d'aquests proveïdors nacionals ha estat fruit d'un profund estudi del mercat de la carn d'aquesta raça al Japó, Austràlia, Alemanya o Xile. La conclusió a la qual va arribar el sr. Saeki, gerent i responsable del concepte, és que el wagyu amb la més ajustada relació qualitat-preu és al nord d'Espanya. Quant a la carn d'origen japonès, la regió de Miyazaki és la principal proveïdora de la raça wagyu, lloc on molts exemplars són criats i després enviats a Kobe per al seu engreixament. Per això, es pot assegurar que la carn de Miyazaki és al mateix elevat nivell d'excel·lència que la seva veïna Kobe, més coneguda a nivell internacional.

Sushi

Sushi 

Així, al yakiniku se sumen altres plats elaborats amb excel·lent wagyu que s'apropen al purisme del sashimi, com l'aburi de wagyu lleugerament flamejat o un roll de sushi saborós i lleugerament picant, el roll de sushi Spicy Pablo (wagyu, xili de Jalapa, pebrot xili i ceba cruixent). Els menús exclusius de graella yakiniku oscil·len entre els 22 € del menú més bàsic, el Kyoto (amb talls d'entranya, espatlla i agulla ibèrica de wagyu i pollastre) al més complet, el Wagyu Special Menú que per 39,50 € ofereix talls de llom de wagyu de la regió japonesa de Miyazaki, llom, entranya, espatlla i llengua de bou prèmium). A tots aquests menús no falten els acompanyaments tradicionals en qualsevol yakiniku que es preui: sopa miso, kimuchi (la versió japonesa del coreano kimchi, una mica més suau en el seu contrast entre salat i picant), amanida preparada i arròs blanc.