No sé quantes truites de xanguet em devia fer la meva mare de petit. Fa anys el xanguet es trobava amb molta facilitat, oi? A mi, personalment, em trasllada a la meva infància. Ara resulta difícil trobar-ho perquè la seva captura està molt restringida.

Ingredients

100 g xanguet fresc

2 ous

2 alls

julivert

oli d'oliva

sal

Variants:

- Com us vaig mostrar en la Truita de llengüeta, podeu fregir prèviament el xanguet enfarinat

- Es poden ometre l'all i el julivert

Preparació
1.
truita xanguet pas1

D'entrada, rentarem bé el peix sota l'aigua amb un colador.

2.
truita xanguet pas2

Ara ens disposarem a batre un parell d'ous.

3.
truita xanguet pas3

Com fem amb totes les truites... batrem els ous fins a oxigenar-los una mica.

4.
truita xanguet pas4

També hi posarem una mica d'all i julivert, tot i que és opcional.

5.
truita xanguet pas5

Ho picarem ben petit.

6.
truita xanguet pas6

Posem una paella a escalfar... amb un raig d'oli... i salem una mica el peix.

7.
truita xanguet pas7

L'aboquem a la paella...

8.
truita xanguet pas8

... i immediatament afegim l'all i julivert. 

9.
truita xanguet pas9

Ho remeneu una mica tot plegat que agafi una miqueta de color.

10.
truita xanguet pas10

I ja podem incorporar l'ou.

11.
truita xanguet pas11

Com en altres ocasions, li donarem forma de truita francesa.

12.
truita xanguet pas12

I ja la podem servir.

13.
truita xanguet pas13

Si ho acompanyeu de llesquetes de pa amb tomàquet... molt millor.

14.
truita xanguet pas14

Per cert, aquesta truita es pot fer igual però enfarinant i fregint el xanguet prèviament. També es pot tirar el peix cru dins l'ou i coure-ho una mica més. Bon Profit!