A la tonyina de sorra als restaurants japonesos li diuen "toro". És la part inferior i anterior de la tonyina... i es caracteritza per ser molt suau al paladar, pel seu alt contingut en greixos.  D'aquelles parts que es desfan a la boca... res a veure amb el típic tall sec tonyina que tots tenim en ment. Una autèntica delícia. Avui l'he comprat a 20 euros el quilo... i l'he aprofitat per fer a la planxa, volta i volta, que us quedi crua per dins. La servirem a taula calenta on la soja l'acabarà de coure. Si sou (com jo) amants del sushi/sashimi...aquest plat us encantarà.

En qualsevol cas, si en trobeu (que no sempre hi ha) no dubteu en comprar-la. No oblideu que contra més crua la feu... més bona serà.

Ingredients

8 o 10 tallets de tonyina de sorra

unes gotes d'oli d'oliva

salsa de soja

llavors de sèsam

sal   

  

Variants:

- Podeu afegir-hi wasabi a la salsa

Preparació
1.
tonyina sorra soja pas2

Netegeu bé el peix. Aquestes estries que té són el secret d'aquesta peça del peix.

2.
tonyina sorra soja pas3

... als 20 segons li doneu la volta... controleu (pel tall) que no es posi la carn blanca (cuita), ha de quedar ben crua del mig... ho notareu al paladar... i molt...

3.
tonyina sorra soja pas4

Preparem el plat amb una base de salsa de soja, que pot ser dolça o salada.

4.
tonyina sorra soja pas5

Servirem la tonyina a sobre de la soja, una mica de llavors de sèsam i un polsim de sal maldon.

5.
tonyina sorra soja pas6

Per fora ha d'estar torradeta... però crua per dins.

6.
tonyina sorra soja pas8

De fet, m'he passat una mica amb la cocció. És fàcil passar-se.

7.
tonyina sorra soja pas10

Les mateixes estries del peix permeten que la soja penetri per dins... suqueu-les uns segons i....

8.
tonyina sorra soja pas12

... a gaudir.