Ja hem vist com fer una bona samfaina. Ara, és tan fàcil com combinar-la amb tot allò que ens agradi. Les salsitxes de porc amb samfaina és una recepta molt tradicional. Clar, les salsitxes han de ser de bona qualitat i la samfaina, encara més. Com sempre, us recomano productes del comerç de proximitat, i així eviteu carns servides en safates a escala industrial, que les inflen amb aigua i d'altres substàncies innecessàries del tot.

Ingredients

4 salsitxes de porc fresques

300gr. samfaina casolana

Variants:

- Podeu fer-ho amb llom de porc o costella de porc

Preparació
1.
salsitxes porc samfaina pas1

Partirem que ja tenim feta la samfaina.

2.
salsitxes porc samfaina pas2

Utilitzaré unes salsitxes fresques de porc que he comprat.

 

3.
salsitxes porc samfaina pas3

Escalfeu una paella o planxa amb un raig d'oli d'oliva i feu les salsitxes...

4.
salsitxes porc samfaina pas4

Busqueu el vostre punt de cocció, però no us passeu gaire, ja que després les courem 5 minutets més amb la samfaina.

5.
salsitxes porc samfaina pas5

Amb les salsitxes al punt hi posem la samfaina.

6.
salsitxes porc samfaina pas6

Poseu-ne molta...

7.
salsitxes porc samfaina pas7

... fins omplir la paella. Abaixeu el foc i deixeu que tot plegat faci "xup-xup" durant 5 minuts.

8.
salsitxes porc samfaina pas8

Serviu-ho ben calent.

9.
salsitxes porc samfaina pas9

Posem una primera base de samfaina al plat...

10.
salsitxes porc samfaina pas10

... i a sobre les salsitxes.

11.
salsitxes porc samfaina pas11

... amb una mica de gràcia que no costa res.

12.
salsitxes porc samfaina pas12

I a sucar pa i a gaudir la nostra gastronomia. Bon Profit!