La salsa siciliana és una salsa elaborada amb una salsa de tomàquet com a base i amb puré d'anxoves i una picada d'olives. Aquesta salsa està feta amb hortalisses diverses (com la ceba, l'all, el carbassó i una albergínia) tot ben picat i una mica de bitxo picada en pols i poc de tomàquet (per suavitzar la barreja).

Aquesta salsa no s'usa molt a Itàlia, però cal destacar que en aquest país hi ha la recepta dels spaghettis alà diàbola. La salsa siciliana és ideal per acompanyar les pastes, sobretot aquestes que estiguin farcides, com els raviolli o els tortellini. Podem també realitzar un altre tipus de receptes com ara "Espaguetis amb salsa siciliana", "Llaços de pasta a la siciliana" o fins i tot "Llenties amb salsa siciliana". Som-hi!

Ingredients

un grapat de tàperes

un grapat d'olives negres sense pinyol

6-7 filets d'anxova

oli d'oliva

200 ml de salsa de tomàquet

3 o 4 alls laminat

1 ceba tallada a la juliana

alfàbrega i/o julivert fresc

oli d'oliva

sal

 

Variants:

S'hi pot afegir una mica de bitxo per fer la salsa picant

A Itàlia hi ha qui posa carbassó i/o albergínia

Preparació
1.
salsa siciliana pas1

Prepareu tots els ingredients.

2.
salsa siciliana pas2

Trinxeu les tàperes.

3.
salsa siciliana pas3

Trinxeu també les anxoves.

4.
salsa siciliana pas4

Talleu les olives negres sense pinyol a llesques.

5.
salsa siciliana pas5

Escalfeu un bon raig d'oli d'oliva en una paella i afegiu-hi l'all laminat.

6.
salsa siciliana pas6

Quan agafi color, afegiu la ceba, tallada a la juliana.

7.
salsa siciliana pas7

Mentre es fa la ceba, trinxeu una mica d'alfàbrega.

8.
salsa siciliana pas8

Quan la ceba estigui transparent, ja hi podeu afegir les olives i les tàperes.

9.
salsa siciliana pas9

Al mateix temps hi poseu les anxoves i l'alfàbrega.

10.
salsa siciliana pas10

Deixeu uns minuts que es barregi tot plegat. Notareu que les anxoves es desfan.

11.
salsa siciliana pas11

En aquest moment, ja podeu afegir-hi el tomàquet fregit.

12.
salsa siciliana pas12

Ho remeneu bé i ho deixeu reduir una mica. En principi, amb les anxoves, no us caldrà afegir sal. Si n'heu posat poques pot ser que sí. El millor és tastar-ho. Un cop amalgamat, apagueu el foc i ja teniu la salsa a punt per combinar amb la vostra pasta favorita.

13.
salsa siciliana pas13

A Itàlia, si la feu picant, se serveix amb espaguetis, plat conegut com Spaguettis alà diàbola.

14.
salsa siciliana pas14

Bon profit!