Sí, sí, un bàsic. Però algú ho havia de dir! Us presento una de les salses més utilitzades arreu del món. Estem força acostumats a gastar tomàquet de pot... en totes les seves variants... però una salsa de tomàquet feta amb tomàquets recent collits de l'hort... no té preu.

La recepta, no és cap misteri, evidentment. Com és evident, es poden incorporar més ingredients a aquesta salsa per fer-la més saborosa encara.

Ingredients

1 quilo de tomàquets madurs (i si pot ser ecològics)

oli d'oliva

sal

 

Variants:

Hi podeu afegir una culleradeta de pebre vermell dolç

S'hi poden afegir uns grans d'all picats

Un polsim de sucre per rebaixar l'acidesa

S'hi pot incorporar una mica de pastanaga també

Preparació
1.
salsa tomaquet pas1

Rentem bé els tomàquets.

2.
salsa tomaquet pas2

Els ratllem.

3.
salsa tomaquet pas3

Afegirem una mica de pebre vermell, que a mi m'agrada. També li aportarà color.

4.
salsa tomaquet pas4

Escalfem un raig d'oli en una paella... on hi abocarem el tomàquet colat.

5.
salsa tomaquet pas5

D'aquesta manera extraurem totes les llavors.

6.
salsa tomaquet pas6

Poc a poc i bona lletra.

7.
salsa tomaquet pas7

Fins que gairebé no quedi tomàquet... i tot siguin llavors. En qualsevol cas, podeu fer la salsa amb llavors i coure els tomàquets directament trossejats.

8.
salsa tomaquet pas8

Hi posem un polsim de sal.

9.
salsa tomaquet pas9

Un polsim de sucre.

10.
salsa tomaquet pas10

A foc lent... que cogui uns 25-30 minutets.

11.
salsa tomaquet pas11

Notareu que la salsa ha perdut força aigua... i té més consistència.

12.
salsa tomaquet pas12

Tasteu-la i ja la tenim apunt.

13.
salsa tomaquet pas13

Per fer unes mandonguilles amb salsa de tomàquet, per exemple.

14.
salsa tomaquet pas14

I a sucar pa, que són dos dies!

15.
salsa tomaquet pas15

Bon Profit!