Una versàtil salsa ideal per acompanyar tota mena de plats, des de pasta, fins a carn o peix.
També la pots fer amb altres formatges (blau, rocafort, cabrales, etc).
Som-hi!
- 250g de formatge gorgonzola
- 250g de fulles fresques d'espinac
- 50g de formatge mozzarella
- 1 ceba morada trinxada
- 2 gots de llet o llet evaporada
- 100g de mantega
- Pebre negre
- Sal
Prepara un bon tros de formatge. Talla'l a trossos.
Trinxa la ceba.
Renta bé les fulles d'espinacs.
Que quedin ben escorregudes.
Si vols, amb unes tisores, pots tallar-les una mica si son grans. Però tampoc cal, ja que després ho trituraràs.
Posa a desfer la mantega en un cassó.
Quan comenci a fer soroll, afegeix la ceba trinxada.
Una mica de sal i pebre. Deixa que la ceba agafi bon color.
Seguidament, incorpora-hi els espinacs.
Ho tapes i ho deixes coure 3-5 minuts.
L'espinac quedarà força reduït.
Ara incorpora la llet.
Perfecte.
I el formatge, és clar.
Amb un cullera de fusta, remena fins que es desfaci el formatge.
Deixa que bulli 2-3 minuts.
Passa-ho tot a un pot per triturar.
Deixa-ho ben fi amb la batedora elèctrica.
Torna a passar la salsa al cassó.
Rectifica de sal i incorpora una mica de mozzarella fins que es desfaci.
I ja la pots utilitzar.
Bon profit!