Una versàtil salsa ideal per acompanyar tota mena de plats, des de pasta, fins a carn o peix.

També la pots fer amb altres formatges (blau, rocafort, cabrales, etc).

Som-hi!

 

Ingredients
  • 250g de formatge gorgonzola
  • 250g de fulles fresques d'espinac
  • 50g de formatge mozzarella
  • 1 ceba morada trinxada
  • 2 gots de llet o llet evaporada
  • 100g de mantega
  • Pebre negre
  • Sal
Preparació
1.

Prepara un bon tros de formatge. Talla'l a trossos.

2.

Trinxa la ceba.

3.

Renta bé les fulles d'espinacs.

4.

Que quedin ben escorregudes. 

5.

Si vols, amb unes tisores, pots tallar-les una mica si son grans. Però tampoc cal, ja que després ho trituraràs. 

6.

Posa a desfer la mantega en un cassó.

7.

Quan comenci a fer soroll, afegeix la ceba trinxada.

8.

Una mica de sal i pebre. Deixa que la ceba agafi bon color.

9.

Seguidament, incorpora-hi els espinacs.

10.

Ho tapes i ho deixes coure 3-5 minuts.

11.

L'espinac quedarà força reduït. 

12.

Ara incorpora la llet. 

13.

Perfecte.

14.

I el formatge, és clar.

15.

Amb un cullera de fusta, remena fins que es desfaci el formatge.

16.

Deixa que bulli 2-3 minuts.

17.

Passa-ho tot a un pot per triturar. 

18.

Deixa-ho ben fi amb la batedora elèctrica. 

19.

Torna a passar la salsa al cassó. 

20.

Rectifica de sal i incorpora una mica de mozzarella fins que es desfaci. 

21.

I ja la pots utilitzar. 

Bon profit!