Una versàtil salsa ideal per acompanyar tota mena de plats, des de pasta, fins a carn o peix.
També la pots fer amb altres formatges (blau, rocafort, cabrales, etc).
Som-hi!
- 250g de formatge gorgonzola
- 250g de fulles fresques d'espinac
- 50g de formatge mozzarella
- 1 ceba morada trinxada
- 2 gots de llet o llet evaporada
- 100g de mantega
- Pebre negre
- Sal

Prepara un bon tros de formatge. Talla'l a trossos.

Trinxa la ceba.

Renta bé les fulles d'espinacs.

Que quedin ben escorregudes.

Si vols, amb unes tisores, pots tallar-les una mica si son grans. Però tampoc cal, ja que després ho trituraràs.

Posa a desfer la mantega en un cassó.

Quan comenci a fer soroll, afegeix la ceba trinxada.

Una mica de sal i pebre. Deixa que la ceba agafi bon color.

Seguidament, incorpora-hi els espinacs.

Ho tapes i ho deixes coure 3-5 minuts.

L'espinac quedarà força reduït.

Ara incorpora la llet.

Perfecte.

I el formatge, és clar.

Amb un cullera de fusta, remena fins que es desfaci el formatge.

Deixa que bulli 2-3 minuts.

Passa-ho tot a un pot per triturar.

Deixa-ho ben fi amb la batedora elèctrica.

Torna a passar la salsa al cassó.

Rectifica de sal i incorpora una mica de mozzarella fins que es desfaci.

I ja la pots utilitzar.
Bon profit!