De vegades ens compliquem la vida amb elaboracions llargues. Altres vegades, ens obsessionem en afegir més ingredients dels que calen. I és que sempre que estem davant d'un bon producte hauríem de fer una petita reflexió sobre què ens ve de gust en aquell moment i què li cal realment al producte.
En el cas d'avui, veurem com servir un entrant a partir d'un excel·lent salmó fumat. I és que pràcticament no li farem res. Només procurarem servir-lo a temperatura ambient (no fred), el ruixarem amb un bon oli d'oliva verge extra i tirarem una mica d'anet per sobre, que li va molt bé. Un cop afegit l'oli i l'anet el deixarem marinar una horeta fora de la nevera.
4 llesques de salmó fumat
oli d'oliva verge extra
anet
Variants:
Si voleu, podeu tirar una mica de sal en escates per sobre
![salmo fumat marinat oli anet pas1 salmo fumat marinat oli anet pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/43/11/60/salmo-fumat-marinat-oli-anet-pas1.jpeg)
Per fer aquest plat, és imprescindible treballar amb una bona matèria prima.
![salmo fumat marinat oli anet pas2 salmo fumat marinat oli anet pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/43/11/87/salmo-fumat-marinat-oli-anet-pas2.jpeg)
Tallarem el salmó en porcions i l'emplatarem. Seguidament hi posarem l'anet.
![salmo fumat marinat oli anet pas3 salmo fumat marinat oli anet pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/43/12/35/salmo-fumat-marinat-oli-anet-pas3.jpeg)
L'anet, és una espècia que li va fabulosament bé a aquest peix. Posarem primer l'anet per a que l'aroma penetri dins la carn del salmó.
![salmo fumat marinat oli anet pas4 salmo fumat marinat oli anet pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/43/12/83/salmo-fumat-marinat-oli-anet-pas4.jpeg)
A continuació, ruixarem tot el salmó amb un bon oli d'oliva verge extra.
![salmo fumat marinat oli anet pas5 salmo fumat marinat oli anet pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/43/13/10/salmo-fumat-marinat-oli-anet-pas5.jpeg)
No és necessari, però si ho trobeu oportú s'hi pot afegir una mica de sal en escates per sobre.
![salmo fumat marinat oli anet pas6 salmo fumat marinat oli anet pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/43/13/37/salmo-fumat-marinat-oli-anet-pas6.jpeg)
Ara, és qüestió de deixar-lo marinant mínim una hora, però ho podeu fer la nit anterior si voleu.
![salmo fumat marinat oli anet pas7 salmo fumat marinat oli anet pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/43/13/64/salmo-fumat-marinat-oli-anet-pas7.jpeg)
Serviu-lo a temperatura ambient. Ummmm... boníssim!
![salmo fumat marinat oli anet pas8 salmo fumat marinat oli anet pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/43/13/91/salmo-fumat-marinat-oli-anet-pas8.jpeg)
Bon profit!