M'encanta el salmó... en totes les seves formes. Un excel.lent producte altament saborós, saludable i versàtil... que sempre us recomanaran el seu consum pel seu alt contingut en Omega3. El terme francés "papillote" representa una tècnica de cuina que consisteix en cuinar un aliment en un embolcall resistent a la calor, com ho és el paper d'alumini. Aquest tipus de cocció a la papillota us garanteix un resultat molt sucós, de paladar suau i formidable,  ja que el salmó queda cuit en el seu propi suc conservant tot l'aroma, sabor i nutrients.

A mi m'agrada que el salmó quedi lleugerament cru... amb color rosat... que és quan es desfà a la boca. Ja sabeu que si us passeu de cocció la carn d'aquest peix de seguida queda eixuta. Veiem doncs, com cuinar un menjar bo i sa.

 

Ingredients

2 lloms de salmó frescos

1 llimona

oli d'oliva verge extra

pebre negre

1 llavor de clau

un polsim d'anet

sal

 

Per la guarnició:

unes tires de pebrot verd

unes tires de pebrot vermell

mitja ceba tallada en juliana

 

Variants:

Com veureu, jo he utilitzat unes verdures només per a aromatitzar el peix però que queden pràcticament crues davant d'una cocció tant curta com la del salmó (uns 10 minuts).

Si voleu que la guarnició de verdura quedi més cuita, podeu fer prèviament les verdures a la planxa, al vapor, bullides, etc.. per després incorporar-les al salmó. I si no voleu guarnició de verdura....no passa res, ja que no és estrictament necessària.

Preparació
1.
salmo papillota pas1

Preparem tots els ingredients i tallem la verdura a tires. Ja podeu preescalfar el forn a 180 graus.

2.
salmo papillota pas2

Col.locarem un tall de salmó ben net i sense espines sobre un tros de paper d'alumini.

3.
salmo papillota pas3

Podeu utilitzar lloms o supremes de salmó fresc, però procureu retirar-ne totes les espines.

4.
salmo papillota pas4

Salem una mica el salmó...

5.
salmo papillota pas5

... i l'empebrem.

6.
salmo papillota pas6

No és obligatori, però a mi m'agrada afegir un polsim d'anet...

7.
salmo papillota pas7

... trobo que li va molt bé aquesta espècia al salmó.

8.
salmo papillota pas8

Ara tallem una llesca de llimona que col.locarem sobre el salmó.

9.
salmo papillota pas9

I el clau...

10.
salmo papillota pas10

... només un... ja que és força aromàtic.

11.
salmo papillota pas11

El podeu clavar just al mig de la llesca de llimona... i així no es perdrà. Penseu que és força desagradable trobar-se un clau sencer dins la boca.

12.
salmo papillota pas12

Ara, i només per aromatitzar amb el seu propi suc, hi col·locarem unes tires de pebrot verd...

13.
salmo papillota pas13

... unes de pebrot vermell...

14.
salmo papillota pas14

... i una mica de ceba.

15.
salmo papillota pas15

Perfecte.

16.
salmo papillota pas16

Només ens quedarà ruixar-ho tot amb una mica d'oli d'oliva verge extra...

17.
salmo papillota pas17

... i embolicar el peix amb el paper d'alumini.

18.
salmo papillota pas18

Procureu fer un bon embolcall i segellar bé el paquet. El que volem és que no s'escapin els sucs.

19.
salmo papillota pas19

Els col.loquem en una safata per al forn i, al ser aquesta una mida força habitual de salmó, d'uns 150 a 200 grams, els courem uns 10 minuts entre 160-180 graus aproximadament.

20.
salmo papillota pas20

Hi ha qui diu que se sap quan està cuit perquè el paper d'alumini s'infla. En qualsevol cas... no badeu i no deixeu el peix massa estona al forn. Amb peces d'aquesta mida, 10 o 15 minuts sempre són suficients.

21.
salmo papillota pas21

L'emplatem... i si voleu retireu la verdura. Només ens queda gaudir d'aquesta formidable peça de peix.

22.
salmo papillota pas22

Bon profit!