Una rosta és una tira de cansalada, sempre amb la seva pell, fregida o saltada a la paella o torrada en una graella. Habitualment les rostes queden cruixents i daurades pel costat de la pell. Solen menjar-se com a tapa o com a guarnició. Respectant un consum moderat, no deixis de gaudir d'aquest plaer que, a més, pots cuinar fàcilment a casa. Som-hi!

Ingredients
  • 1 tros de carn de panxeta o tocina (pot ser curat o no)
  • Bicarbonat
  • 1 llima o llimona
  • Pebre negre
  • Sal en escates
  • Sal
Preparació
1.

En aquest cas, he utilitzat panxeta crua. S'ha de tallar a tires. 

2.

Prepara un recipient amb una capa generosa de sal. 

3.

Col·loca la panxeta amb la pell cap abaix. 

4.

Deixa-ho curar a la nevera unes hores (el dia anterior).

5.

Passat aquest temps, retira la sal. 

6.

Fes uns talls per la part de la carn. 

7.

Tira una mica de bicarbonat a la pell. 

8.

I, seguidament, gotes de llima o llimona. La reacció farà que la pell quedi més cruixent. 

9.

Finalment, tira sal i pebre a la carn. 

10.

Posa la cansalada dins de l'airFryer a 180 graus durant uns 20 minuts o fins que quedi ben cruixent. 

11.

Si cal, li pots donar 5 minuts més a 200 graus per deixar la pell més cruixent. Dependrà de la mida de les rostes també. 

12.

Ja es poden menjar així, amb una mica de sal en escates si vols. 

13.

A mi m'agrada tallar-les i servir-les com una tapa amb sal en escates per sobre.

14.

Bon profit!