Una rosta és una tira de cansalada, sempre amb la seva pell, fregida o saltada a la paella o torrada en una graella. Habitualment les rostes queden cruixents i daurades pel costat de la pell. Solen menjar-se com a tapa o com a guarnició. Respectant un consum moderat, no deixis de gaudir d'aquest plaer que, a més, pots cuinar fàcilment a casa. Som-hi!
- 1 tros de carn de panxeta o tocina (pot ser curat o no)
- Bicarbonat
- 1 llima o llimona
- Pebre negre
- Sal en escates
- Sal

En aquest cas, he utilitzat panxeta crua. S'ha de tallar a tires.

Prepara un recipient amb una capa generosa de sal.

Col·loca la panxeta amb la pell cap abaix.

Deixa-ho curar a la nevera unes hores (el dia anterior).

Passat aquest temps, retira la sal.

Fes uns talls per la part de la carn.

Tira una mica de bicarbonat a la pell.

I, seguidament, gotes de llima o llimona. La reacció farà que la pell quedi més cruixent.

Finalment, tira sal i pebre a la carn.

Posa la cansalada dins de l'airFryer a 180 graus durant uns 20 minuts o fins que quedi ben cruixent.

Si cal, li pots donar 5 minuts més a 200 graus per deixar la pell més cruixent. Dependrà de la mida de les rostes també.

Ja es poden menjar així, amb una mica de sal en escates si vols.

A mi m'agrada tallar-les i servir-les com una tapa amb sal en escates per sobre.

Bon profit!