Una rosta és una tira de cansalada, sempre amb la seva pell, fregida o saltada a la paella o torrada en una graella. Habitualment les rostes queden cruixents i daurades pel costat de la pell. Solen menjar-se com a tapa o com a guarnició. Respectant un consum moderat, no deixis de gaudir d'aquest plaer que, a més, pots cuinar fàcilment a casa. Som-hi!

Ingredients
  • 1 tros de carn de panxeta o tocina (pot ser curat o no)
  • Bicarbonat
  • 1 llima o llimona
  • Pebre negre
  • Sal en escates
  • Sal
Preparació
1.
IMG 5802

En aquest cas, he utilitzat panxeta crua. S'ha de tallar a tires. 

2.
IMG 5818

Prepara un recipient amb una capa generosa de sal. 

3.
IMG 5819

Col·loca la panxeta amb la pell cap abaix. 

4.
IMG 5827

Deixa-ho curar a la nevera unes hores (el dia anterior).

5.
IMG 5908

Passat aquest temps, retira la sal. 

6.
IMG 5911

Fes uns talls per la part de la carn. 

7.
IMG 5917

Tira una mica de bicarbonat a la pell. 

8.
IMG 5926

I, seguidament, gotes de llima o llimona. La reacció farà que la pell quedi més cruixent. 

9.
IMG 5928

Finalment, tira sal i pebre a la carn. 

10.
IMG 5936

Posa la cansalada dins de l'airFryer a 180 graus durant uns 20 minuts o fins que quedi ben cruixent. 

11.
IMG 6032

Si cal, li pots donar 5 minuts més a 200 graus per deixar la pell més cruixent. Dependrà de la mida de les rostes també. 

12.
IMG 6036

Ja es poden menjar així, amb una mica de sal en escates si vols. 

13.
IMG 6038

A mi m'agrada tallar-les i servir-les com una tapa amb sal en escates per sobre.

14.
IMG 6062

Bon profit!