Ara està de moda, oi?... tothom fa cosetes amb aquest vi. El Pedro Ximénez (PX) és una varietat de raïm que, com passa amb d'altres vins, identifica clarament a aquest vi dolç. És pròpia del sud d'Espanya. Està entre el Moscatell i l'Oporto, però té un gust ben particular. Com que aquest vi té una gran quantitat de sucres... la nostre reducció incorporarà menys sucre del que seria habitual per fer reduccions d'aquesta mena. Quin és el resultat?... la textura de la mel... però amb el gust d'aquest vi dolç... de bona conservació i que podeu aplicar en multitud de receptes. Total, que casa molt bé tant amb postres dolços com amb carns i peixos.

Ingredients

40gr. sucre  

150gr. vi Pedro Ximénez

Preparació
1.
reduccio pedro ximenez pas1

Preparem els ingredients.

2.
reduccio pedro ximenez pas2

Hi ha algunes varietats de Pedro Ximénez... que són més o menys intenses de sabor. Mica en mica les anirem coneixent.

3.
reduccio pedro ximenez pas3

Agafem un caçó petit.

4.
reduccio pedro ximenez pas4

Hi aboquem el vi...

5.
reduccio pedro ximenez pas5

... i el sucre...

6.
reduccio pedro ximenez pas6

... ho remenem bé...

7.
reduccio pedro ximenez pas7

... i ho portem a ebullició. Ho heu de tenir uns 5-7 minuts, encara que dependrà si busqueu una textura més líquida o menys...

8.
reduccio pedro ximenez pas8

... un cop passat aquest temps, l'heu de deixar refredar. Penseu que adquirirà una textura més espesa en refredar-se.

9.
reduccio pedro ximenez pas9

Aboqueu-lo en un recipient on ho pugueu conservar.

10.
reduccio pedro ximenez pas10

I llestos.

11.
reduccio pedro ximenez pas11

Poc a poc, sobretot a l'endemà, us adonareu del canvi de textura.

12.
reduccio pedro ximenez pas12

És pràcticament una mel.

13.
reduccio pedro ximenez pas13

Aquí us deixo un parell d'exemples... el "Milfulles de botifarres amb fruita deshidratada"....

14.
reduccio pedro ximenez pas14

... i el "Gelat de torró amb coulis de maduixa i reducció de PX". Bon Profit!