Un plat de pescadors molt senzill de fer i amb un gran resultat. Com sempre, alhora de preparar aquests tipus de plats és imprescindible una bona matèria primera. Si és fresc....molt millor, és evident, però també pot ser congelat. Hi ha congelats i congelats, com tot, i podeu trobar productes congelats d'altísima qualitat... més be de preu que el fresc. Aquest és un guisadet molt tradicional... que podeu trobar fet amb infinitat de matissos, tots ells molt adients. Bon profit.

Ingredients

1 cua de rap gran (1kg. aprox)  

3 tomàquets de penjar  

3 patates grans

8 gambes vermelles  

8-10 cloïsses grosses

vi blanc "Albariño"  

oli d'oliva  

1 llimona  

pebre vermell dolç

all i julivert picats

sal

  

Variants:  

- Es pot fer el mateix mateix amb tota mena de peixos

- S'hi pot incorporar una picadeta de fruits secs al suquet

Preparació
1.
rap al forn gambes cloisses pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
rap al forn gambes cloisses pas2

Les cloïsses les mantindrem 30 minuts en cobertes amb aigua i sal, per purgar la sorra (si en tenen).

3.
rap al forn gambes cloisses pas3

És important utilitzar gamba vermella (fresca o congelada) ja que és molt gustosa.

4.
rap al forn gambes cloisses pas4

Pelem i tallem les patates a rodanxes més o menys grosses.

5.
rap al forn gambes cloisses pas5

Agafem una safata pel forn i fem un llet de patates...amb un bon raig d'oli d'oliva per sobre.

6.
7.
rap al forn gambes cloisses pas7

Piquem una mica d'all i julivert fresc.

8.
rap al forn gambes cloisses pas8

Els tomàquets ben madurs.

9.
rap al forn gambes cloisses pas9

Tallem una llimona a llesques també.

10.
rap al forn gambes cloisses pas10

Ara, salem la nostra cua de rap... i l'empebrem per les dues bandes. El peixater ens haurà marcat els talls de la cua.

11.
rap al forn gambes cloisses pas11
12.
rap al forn gambes cloisses pas12

També, hi posarem una mica d'all i julivert per sobre de tots els elements.

13.
rap al forn gambes cloisses pas13

Una mica de sal als tomàquets... un bon raig d'oli per sobre de tot... i de nou al forn, uns 15 minutets.

14.
rap al forn gambes cloisses pas14

Paralelament, en una paella amb un bon raig d'oli, daurem un allet... per donar sabor a l'oli només.

15.
rap al forn gambes cloisses pas15

Salem les gambes...

16.
rap al forn gambes cloisses pas16

... i les fregim per totes dues bandes.

17.
rap al forn gambes cloisses pas17

No les feu massa. Quan canviïn de color incorporeu una bona cullerada de pebre vermell dolç.

18.
rap al forn gambes cloisses pas18

Ho remenem bé i al mateix moment tirarem el vi.

19.
rap al forn gambes cloisses pas19

Un bon raig, com una copa petita o mig got de vi.

20.
rap al forn gambes cloisses pas20

I ho deixem reduïr una mica, uns 8-10 minuts.

21.
rap al forn gambes cloisses pas21

Ara, afegim les cloïsses.

22.
rap al forn gambes cloisses pas22

I tapem la cassola.

23.
rap al forn gambes cloisses pas23

Deixem que s'obrin amb la pròpia escalfor.

24.
rap al forn gambes cloisses pas24

Podeu aprofitar per tirar també un raig de vi sobre el peix i les patates, però no us passeu.

25.
rap al forn gambes cloisses pas25

Les cloïsses ja s'han obert i han agafat molts aromes.

26.
rap al forn gambes cloisses pas26

Reservem les cloïsses en un plat...

27.
rap al forn gambes cloisses pas27

... i la resta ho incorporem al peix. Primer les gambes...

28.
rap al forn gambes cloisses pas28

.. i després tot el suquet per sobre.

29.
rap al forn gambes cloisses pas29

Molt bé. Ara haurem de daurar una mica tot plegat, ja que el peix pràcticament està fet.

30.
rap al forn gambes cloisses pas30

Recordeu d'anar ruixant'ho tot amb el propi suquet.

31.
rap al forn gambes cloisses pas31

Col·loquem la safata a la part alta del forn... i daurem en mode grill.

32.
rap al forn gambes cloisses pas33

Ja podem emplatar.

33.
rap al forn gambes cloisses pas34

Una mica de tot: cloïssa, gamba, peix, tomàquet, patatona... i molt suquet.

34.
rap al forn gambes cloisses pas35

Ummm... quina flaire nanos.

35.
rap al forn gambes cloisses pas36

Només ens queda gaudir-ho amb un bon vi blanc.

36.
rap al forn gambes cloisses pas37

Les patates s'han de desfer a la boca... el peix ha d'estar al seu punt... i els tomàquets conviden a sucar-hi pa... sense parar.

37.
rap al forn gambes cloisses pas38

Bon Profit!