Aquest és un plat força tradicional a casa nostra. Consisteix en cuinar el rap de forma que sembli que t'estàs menjant una cua de llagosta. De fet, i no us enganyo, a alguns restaurants ho serveixen com a llagosta... i és clar, et fan pagar el plat més car. De totes maneres, hi ha temporades on el rap va més car que la llagosta... així que massa massa truc tampoc ho seria. Jo us el recomano tastar.

Ingredients

1 cua de rap de 1,5 Kg. 

1 ceba grossa

pebre vermell

pebre negre  

sal  

oli d'oliva

10 gambes vermelles

50 g de nata líquida o llet evaporada  

sal en escates    

Variants: 

- Podeu acompanyar-ho amb un cruixent de pasta brick

Preparació
1.
rap allagostat pas1

Netegem bé el rap.

2.
rap allagostat pas2

Si li demaneu al peixater que el voleu per fer-lo allagostat... o a l'estil pobre... us ho prepararà molt bé.

3.
rap allagostat pas3

Ara tallem la ceba grossa (o dues petites) a rodanxes més o menys fines... i fem un llit de ceba a la safata del forn.

4.
rap allagostat pas4

A sobre hi col·locarem les cuetes de rap.

5.
rap allagostat pas5

Ara, arrebossarem el rap amb abundant pebre vermell dolç, per totes bandes, i aprofitarem per salar-lo una mica també.

6.
rap allagostat pas6

Un bon raig d'oli d'oliva...

7.
rap allagostat pas7

... i així mateix... ja fot bona pinta. Ara és qüestió d'enfornar-ho... uns 10-13 minutets a 180 graus.

8.
rap allagostat pas9

Ja sabem que la cocció dels peixos no ha de ser excessiva, però tasteu-lo i si us agrada més cuit... el poseu uns minutets més. Heu de trobar el vostre punt... igual que amb la carn.

9.
rap allagostat pas10

Deixeu-lo refredar i talleu el rap al biaix... per fer les llesques una mica més grans.

10.
rap allagostat pas11

Genial. Ho reservem.

11.
rap allagostat pas12

Ara, en una paella amb unes gotes d'oli, farem les nostres gambes vermelles a la planxa amb un punt de sal.

12.
rap allagostat pas13

En un cassó, i amb l'ajuda d'un "xino" o "passa-puré", colarem la salsa de coure el rap però sense la ceba.

13.
rap allagostat pas14

També pelarem les gambes vermelles i amb una ma de morter premsarem els caps per extreure'n tot el suquet. No en sortirà gaire de suc, però el poquet que aconseguiu serà molt concentrat, la clau del plat.

14.
rap allagostat pas15

Li afegim una mica de nata.

15.
rap allagostat pas16

Ho remenem bé i ho rectifiquem de sal, si cal.

16.
rap allagostat pas17

Ho portem a ebullició, remenant de tant en tant. Si voleu espessir una mica la salsa podeu afegir-hi un clàssic "roux" o, senzillament, una cullerada de farina.

17.
rap allagostat pas18

Només ens quedarà emplatar-ho. Posem dues llesques de rap, la salseta de gamba, un parell de gambes per sobre i una espolsada de pebre vermell.

18.
rap allagostat pas19

L'he servit amb un cruixent de pasta brick, una mica de sal en escates i un raig d'oli d'oliva.

19.

Bon profit!