En ocasions, i després de cuinar un guisadet de peix com un suquet o sarsuela, et pot sobrar una mica de suc. Es quan s'acaben els talls de peix, les gambes, les cloïsses, els calarmars, etc i et queda un quantitat important de brou barrejat amb el sofregit, i amb el gust de tot el peix i marisc que has cuinat. I llavors et preguntes, què faig amb això?.
Doncs no ho llencis mai! Procura retirar totes les peles i restes del guisat anterior i, si cal, ho coles i ho congeles.
Avui et mostraré com aprofitar aquest "brou amb sofregit" sobrant. I si no en tens, pots cuinar el plat d'avui afegint un sofregit de ceba i tomàquet convencional, i després incorporant el brou de peix . S'entén oi?
Som-hi!
- 500ml de brou de peix amb sofregit
- 2 lloms de bacallà frescos tallats a trossos
- 1 manat de bolets Shimeji blancs
- 4 calamars a trossos
- 10 gambes vermelles
- 4 o 5 alls laminats
- Una picada d'all i julivert
- Oliva d'oliva verge extra
- Sal

Neteja i talla el bacallà fresc.

Neteja les gambes.

I també els calamars.

Talla'ls a trossos.

Separa i neteja els bolets.

En una cassola amb un raig d'oli daura els alls laminats i fes les gambes. Afegeix una mica de la picada d'all i julivert (que ja incorpora oli i sal).

Quan estiguin fetes les gambes, reserva-les.

Marca el peix per les dues bandes. Afegeix una mica més d'oli si cal.

Manipula el bacallà amb molta cura, doncs es desfà fàcilment. Reserva'l també.

Ara, has de saltar els bolets amb una mica de picada.

Deixa que els bolets agafin color.

Seguidament, incorpora els calamars.

I un nou raig de picada.

En paral·lel, escalfa el brou amb sofregit.

Quan els calamars agafin bon color...

...ja hi podràs incorporar el brou amb sofregit.

Si veus que falta líquid pots tirar mig got d'aigua.

Tapa-ho i deixa fer el calamar uns 15-20 minuts a foc baix.

Vigila no es quedi sense líquid. Sala-ho lleugerament.

Si el calamar està tou, ja hi podràs incorporar el peix i les gambes.

Una mica més de picada per sobre i que faci xup-xup 5 minuts.

Rectifica de sal. Julivert per sobre i llestos!

Deixa reposar el plat uns 10-15 minuts abans de servir-lo.

I a gaudir!

Bon profit!