En ocasions, i després de cuinar un guisadet de peix com un suquet o sarsuela, et pot sobrar una mica de suc. Es quan s'acaben els talls de peix, les gambes, les cloïsses, els calarmars, etc i et queda un quantitat important de brou barrejat amb el sofregit,  i amb el gust de tot el peix i marisc que has cuinat. I llavors et preguntes, què faig amb això?.

Doncs no ho llencis mai! Procura retirar totes les peles i restes del guisat anterior i, si cal, ho coles i ho congeles. 

Avui et mostraré com aprofitar aquest "brou amb sofregit" sobrant. I si no en tens, pots cuinar el plat d'avui afegint un sofregit de ceba i tomàquet convencional, i després incorporant el brou de peix . S'entén oi?

Som-hi!

Ingredients
  • 500ml de brou de peix amb sofregit
  • 2 lloms de bacallà frescos tallats a trossos
  • 1 manat de bolets Shimeji blancs 
  • 4 calamars a trossos
  • 10 gambes vermelles
  • 4 o 5 alls laminats
  • Una picada d'all i julivert 
  • Oliva d'oliva verge extra
  • Sal
Preparació
1.
IMG 6270

Neteja i talla el bacallà fresc.

2.
IMG 6263

Neteja les gambes.

3.
IMG 6259

I també els calamars.

4.
IMG 6274

Talla'ls a trossos.

5.
IMG 6283

Separa i neteja els bolets.

6.
IMG 6296

En una cassola amb un raig d'oli daura els alls laminats i fes les gambes. Afegeix una mica de la picada d'all i julivert (que ja incorpora oli i sal).

7.
IMG 6302

Quan estiguin fetes les gambes, reserva-les.

8.
IMG 6307

Marca el peix per les dues bandes. Afegeix una mica més d'oli si cal.

9.
IMG 6310

Manipula el bacallà amb molta cura, doncs es desfà fàcilment. Reserva'l també.

10.
IMG 6318

Ara, has de saltar els bolets amb una mica de picada. 

11.
IMG 6321

Deixa que els bolets agafin color.

12.
IMG 6322

Seguidament, incorpora els calamars.

13.
IMG 6327

I un nou raig de picada.

14.
IMG 6297

En paral·lel, escalfa el brou amb sofregit.

15.
IMG 6328

Quan els calamars agafin bon color...

16.
IMG 6331

...ja hi podràs incorporar el brou amb sofregit. 

17.
IMG 6337

Si veus que falta líquid pots tirar mig got d'aigua.

18.
IMG 6344

Tapa-ho i deixa fer el calamar uns 15-20 minuts a foc baix. 

19.
IMG 6346

Vigila no es quedi sense líquid. Sala-ho lleugerament.

20.
IMG 6348

Si el calamar està tou, ja hi podràs incorporar el peix i les gambes.

21.
IMG 6361

Una mica més de picada per sobre i que faci xup-xup 5 minuts.

22.
IMG 6367

Rectifica de sal. Julivert per sobre i llestos!

23.
IMG 6373

Deixa reposar el plat uns 10-15 minuts abans de servir-lo. 

24.
IMG 6378

I a gaudir!

25.
IMG 6393

Bon profit!